Norsk filminstitutt

Et sterkt drama om en liten gutt som tar et oppgjør med sin psykisk syke far. Vi møter hovedkarakteren Said (9) som en natt vekkes av sin far som drar han ut av senga og hastig kjører han gjennom mørke by gater til en øde p-plass med utsikt over en blokk, for å vise han at det er lys i moren sin leilighet. Sterkt, nær sykelig opphisset forteller faren at dette er beviset for at moren er en hore, og for første gang våger Said og stå opp mot sin far.

Regissør og manusforfatter

Farzad Samsami har regissert og produsert en rekke kortfilmer og over 20 musikkvideoer i sitt eget selskap. Gorillafilm. I 2013 laget han novellefilmen Foad som ble vist på en rekke festivaler både nasjonalt og internasjonalt, blant annet i Clermont Ferrand, Gøteborg og Palm Springs der den vant HP Bridging The Borders Award, Presented by Cinema Without Borders. 

Om prosjektet

Produsent
Farzad Samsami
Produksjonsselskap
Gorillafilm
Regissør
Farzad Samsami
Manusforfatter
Farzad Samsami

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
610.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en både dramatisk og vemodig historie der det samtidig ligger et håp i at barnet våger å stå opp for seg selv ved å motsi sin far. Gjennom et realistisk og fortettet drama tar filmen for seg en vanskelig tematikk om barn som lever i hjem der foreldrene er rusmisbrukere eller psykisk syke. Dette er et personlig prosjekt fra en dedikert regissør som kan bli en visuelt vakker og sterk film.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen