Et surrealistisk portrett av et vakkert naturlandskap som bærer på en uendelig tung historie. Dette er en personlig film fra Knut Erik Jensen som starter på en gammel sjark på havet med retning mot et øde landskap

Manusforfatter og regissør

Regissør og manusforfatter Knut Erik Jensen har laget en rekke kort-, dokumentar - og spillefilmer deriblant Stella Polaris (1993), Når mørket er forbi og Heftig og Begeistret (2000). Han har vunnet en rekke priser for sine filmer. Han er blant annet omtalt som Finnmarks store filmpoet noe jeg anser som en særs treffende beskrivelse for dette filmprosjektet.

Om prosjektet

Produsent
Aleksander Olai Korsnes
Produksjonsselskap
Rein film AS
Regissør
Knut Erik Jensen
Manusforfatter
Knut Erik Jensen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
372.000 kroner
Totalbudsjett:
1.322.573 kroner
Konsulentvurdering:
Det er sjeldent at ord som majestetisk og pompøst faller meg naturlig å bruke på en positiv måte i en prosjektvurdering, men så er tilfelle med dette prosjektet. Kudos til Jensen for å våge å gå all inn og ta i bruk det audiovisuelle språket og naturen for å favne noe av den uutgrunnelige historiske tragedien som Finnmark bærer på. Uavhengig av i hvor stor grad filmen vil evne å formidle den dypereliggende historien, så har den potensial til å bli et visuelt vakkert og poetisk filmdikt med en sterk musikalsk lydside som både kan gi publikum et stort tolkningsrom og en nær meditativ opplevelse.