Myrhull er en oppvekstfilm der vi følger tiåringene Jenny og Ingrid gjennom en høstdag i et myrlandskap. Jenny bærer med seg løgner, og skjuler for omverdenen at faren hennes har flyttet ut. Hun ønsker å være sammen med Ingrid og dra på telttur med faren hennes, slik hun ofte har gjort med sin egen far. Men Ingrid vil ha faren sin for seg selv. Når faren har glemt teltstengerne og må gå den lange veien tilbake til bilen blir de to jentene igjen alene ved teltplassen, noe som leder dem ut i en situasjon de vanskelig kan rømme fra.

Regissør

Regissør Torfinn Iversen har filmutdannelse fra Nordland Kunst- og Filmfagskole og har laget flere kortfilmer som er vist på festivaler både i Norge og internasjonalt, blant andre Levis Hest (2011), Tilbake (2012), Unspoken (2014) og Blikkstille (2015). I 2017 debuterte han med sin første spillefilm Oskars Amerika, som ble vist under Berlin Film festival.

Manusforfatter

Manusforfatter Katrine Strøm er utdannet skuespiller og forfatter og har hatt manus og regi på flere regionale teateroppsetninger. Dette er hennes første filmmanus.

Om prosjektet

Produsent
Julia Andersen
Produksjonsselskap
EdelZek AS
Regissør
Torfinn Iversen
Manusforfatter
Katrine Strøm

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Totalbudsjett:
662.000 kroner
Konsulentvurdering:
En spennende film for barn i alderen 8-12 år satt i et stemningsfullt og farefylt naturlandskap. Maktspillet og relasjonen mellom de to jentene er godt etablert som en verden de voksne ikke ser, som kun foregår på barnas premisser. Det er en film som er relevant for den tiden vi lever i, der mange barn lever med skilte foreldre og mange vokser opp i to hjem. Iversen har erfaring med å jobbe med barn fra kortfilmen Levis hest og spillefilmen Oskars Amerika, som begge ble vist på Berlin Film Festival. Dette kan bli en sår og samtidig håpefull film som både voksne og barn kan kjenne seg igjen i.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Lansering utland
Arena:
Palm Springs Short Fest 2018
Dato:
19.06.2018
Tilskudd gitt:
45.000 kroner
Ordning:
Lansering utland
Arena:
Chicago International Children's Film Festival 2018
Dato:
15.11.2018
Tilskudd gitt:
45.000 kroner