Norsk filminstitutt

Dette er en symbolladet og visuell film om hvordan en ung kvinne opplever de psykiske og fysiske følgene av en voldtekt, og hvordan hun tar opp kampen for å bevare sitt eget rykte. Handlingen utspiller seg i et vilt og vakkert vinter-viddelandskap der både naturen og dyrene er viktige elementer i fortellingen

Regissør

Regissør og medmanusforfatter Marja Bål Nango har regiutdannelse fra Nordland Kunst- og Filmfagskole. Siden 2011 har hun laget ni kort-, dokumentar- og kunstfilmer. For kortfilmen Før hun kom, etter han dro (2012) fikk hun flere hederlige omtaler og vant ungdomsprisen ved ImagineNATIVE 2013. Hun fikk stor oppmerksomhet med sin siste kortfilm Hilbes biigà (2015), som vant UR-priset for beste kortfilm på Uppsala Internasjonale Film Festival og som hun fikk Skårungen prisen for under Tromsø Internasjonale Film Festival.

Manusforfatter

Medmanusforfatter Ingir Ane Bål har forfatterutdanning for Barne- og Ungdomsforfattere fra Norsk Barnebokinstitutt. Hun har vært programleder, manusforfatter og regissør for NRK Sàpmi Mànàid TV/Barne og har utgitt teater monologen "Lianes voksenmonolog" i monologantalogien "Sa hun". Bål var også medmanusforfatter på kortfilmen Hilbes biigà.

Om prosjektet

Produsent
Elisa Fernanda Pirir Ruiz
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Marja Bål Nango
Manusforfatter
Ingir Ane Bål, Marja Bål Nango

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
27.10.2017
Tilskudd gitt:
1.000.000 kroner
Totalbudsjett:
1.900.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en sterkt visuell og utforskende filmfortelling som tar for seg en tabubelagt tematikk om overgrep mot kvinner i det samiske miljøet. Det er en symbolladet film, der ikke all handling forklares, men der den grusomme voldtekten og regissørens blikk og fragmenterte fortelling allikevel evner å skape en ladet stemning og en emosjonell historie med et stort tolkningsrom for publikum. Dette er et personlig prosjekt fra en regissør som viser et modig og sterkt engasjement for historien og tematikken, samtidig som hun basert på sine tidligere filmer står frem som et spennende og særegent regitalent.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen