Norsk filminstitutt

Hybridfilmen Nytt Menneske handler om en ung kvinne som forsøker å bli gravid i en verden rammet av tragedier. Hun får et sterkt ønske om å holde sitt ufødte barn trygt, nyhetene hun en gang bare sveipet forbi, oppleves som høyst reelle trusler. Så rammes verden av en pandemi.

Om regissør og manusforfatter

Sofia Haugan er utdannet innen journalistikk, samt dokumentarregi fra NISS, der eksamensfilmen Litt om min far ble vist på flere festivaler. Haugan viste seg som en sterk historieforteller da hun debuterte med kinofilmen Røverdatter (2018). Filmen vant hederlig omtale på Gøteborg filmfestival, publikumsprisen på Nordic doc, Amanda for Beste dokumentarfilm på Haugesund Filmfestival og Årets film i Natt&Dag. Haugan deltok på Berlinale Talents i 2019. Samme år fikk hun også tildelt Statens kunstnerstipend for å etablere seg som regissør, og har for tiden flere spennende prosjekter i utvikling.
 

Om prosjektet

Produsent
Nina M. Barbosa Blad
Produksjonsselskap
Barbosa Film AS
Regissør
Sofia Haugan, co-produsent Magnus Tonbre Bøhn
Manusforfatter
Sofia Haugan

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
760.950 kroner
Konsulentvurdering:
I denne filmen, som skal være en fiksjonelt basert dokumentar, skal vi følge en Haugan som har et ønske om å bli gravid. Målet er å holde det kommende barnet trygt for alle mulige farer; teflon, plast, luftforurensing med videre. Haugan skal under filmingen, som gjøres av hennes samboer, virkelig prøve å få barn, og prosessen skal være så naken og ærlig som mulig. Sofia Haugan har masse energi og lite å skjule; dette kan bli et spennende prosjekt. Gleder og frustrasjoner, virkelighet og fantasi, skal gjøres til allemannseie. Jeg tror dette kan bli en fin film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen