Norsk filminstitutt

Et norsk spillselskap skal lage et dataspill på oppdrag fra EU, rettet mot barn og unge. På en underholde måte skal spillet illustrere hvordan det Europeiske samarbeidet fungerer.

Play Schengen er en absurd meta-komedie om hvordan ideprosessen og spillutviklingen tar form. Filmens hovedkaraterer er spilldesignere, dyr og animatører. Handlingen utspiller seg både online, i redigeringssvitter, møtelokaler og serverrom.  

Om regissør og manusforfatter

Regissør Gunhild Enger har en master i filmregi fra Gøteborg Filmhögskola (Nå Akademi Valand), Sverige. Enger har flere suksessfulle kortfilmer bak seg, som har reist rundt på festivaler i hele verden og vunnet priser. Hennes seneste kortfilm The Committee hadde premier på Locarno Film festival, og Filmene Prematur og Et Enklere liv var Amanda nominerte for beste kortfilm. Gunhild jobbet også med casting på den svenske Gullpalmevinneren The Square, og gjør nå co-regi på den kommende animasjonsfilmen Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret.

Foto/ill: Viktor Hertz

Om prosjektet

Produsent
Ingvild Evjemo
Produksjonsselskap
4 ½ Fiksjon AS
Regissør
Gunhild Enger
Manusforfatter
Gunhild Enger

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
31.05.2018
Tilskudd gitt:
487.620 kroner
Totalbudsjett:
554.120 kroner
Konsulentvurdering:
Schengen er en tidsrelevant, morsom og til tider absurd historie om en kvinnelig kulturbyråkrat som får i oppgave å styre arbeidet med å utvikle et dataspill som skal lages for å synliggjøre Schengen-samarbeidet i Europa. Ideen viser tydelige tegn til at dette prosjektet har potensiale til å bli en ny spennende kortfilm fra en regissør som ved flere anledninger bevist at hun er kapabel til å forvalte absurde samfunnsmessige strukturer og omdanne det til gode historier. Med dette prosjektet vil hun kunne fortsette dette arbeidet, men også kunne styrke alvoret ved å portrettere karakterer som strever med en følelse av utilstrekkelighet. Dette gir dybde til prosjektet, og løfter frem en identifikasjon med karakterene og handlingene rundt dem.
Konsulent:
Tone Johnsen
Ordning:
Nye veier, utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
24.10.2019
Tilskudd gitt:
1.151.306 kroner
Totalbudsjett:
1.500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Gunhild Enger har gjort en rekke fine filmer før, også innen Nye Veier-ordningen. Hun har sakte men sikkert utviklet sin egen filmatiske stemme, og da universer hvor snusfornuft og rasjonalitet utfordres av naturen i og rundt oss. Jeg har tro på henne og prosjektet, og mener Play Schengen kan bli en film med stor og bred distribusjon.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen