Norsk filminstitutt

Vi møter Selma (30) som må reise tilbake til den lille Sørlandsøya hun vokste opp på for å rydde ut av barndomshjemmet. Foreldrene er skilt og begge er bortreist når hun kommer. Gjennom opprydningen av gamle ting og møter med barndomsvenninner legger Selma ut på en erkjennelses reise der hun innser at hun må våge å stå opp for seg selv som en outsider i et strengt og konvensjonelt miljø.

 

Regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Lisa Enes har utdannelse fra Nordland Kunst- og filmfagskole, en BA i Filmvitenskap og et år film- og videoproduksjon fra NTNU. Hun har blant annet vært regiassistent for Camilla Figenschou på Pil & Bue og hatt regi på skolefilmene Mellomspill (2014), vist i Grimstad, Tromsø og Hannover Int. Film Fest) og eksamensfilmen Jeg skulle ha laget en barnefilm. Hennes siste kortfilm Opphold ble tatt ut til Nordisk Panorama i 2017.

Om prosjektet

Produsent
Iain Forbes
Produksjonsselskap
Forbes Film
Regissør
Lisa Enes
Manusforfatter
Lisa Enes

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.10.2017
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
695.000 kroner
Konsulentvurdering:
Regissør Lisa Enes har gjennom sine filmer vist seg som en modig regissør som våger å utfordre et klassisk film narrativ. Hun har en personlig inngang til denne historien som kan beskrives som en original visuell erkjennelsesreise. Her er det lett for alle som er oppvokst på et lite sted å kjenne seg igjen i småbyens fordømmende blikk. Samtidig handler filmen vel så mye om å våge å stå opp for den man er og selv frigjøre seg fra janteloven. Filmen har et utfordrende fortellerspråk i sin fragmentert historiefortelling og assosiative bruk av enkeltbilder noe som etter min vurdering gir den en spennende egenart. Med seg har Enes en dedikert produsent i Iain Forbes, som har mest regierfaring, men som på bakgrunn av prosjektets sterke kvaliteter for første gang vil produsere for noen andre.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen