Norsk filminstitutt

Elliot på 15 vil bli voksen, og stikker av fra familien for å dra på eventyr. Men når han plutselig befinner seg på en fest med eldre ungdommer finner han ut at barndommen ikke slipper taket så lett.

Om regissør og manusforfatter

Martin J. Edelsteen er en svært erfaren filmfotograf, utdannet ved Den norske filmskolen i tillegg til Kunstakademiet og Nordland kunst- og filmskole. Han har filmet nærmere 30 kortfilmer, nå sist Knut Erik Jensens Skredskogen, og har også regissert og filmet flere egne kortfilmer, blant annet Koma (2006) og Strandvasker (2008). Edelsteen har også filmet spillefilmen Permafrost, samt TV-seriene Best og Elven. 

 

Om prosjektet

Produsent
Aleksander Olai Korsnes
Produksjonsselskap
Rein Film Finnmark AS
Regissør
Martin J. Edelsteen
Manusforfatter
Martin J. Edelsteen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
550.000 kroner
Totalbudsjett:
1.256.595 kroner
Konsulentvurdering:
15-årige Elliot kjeder seg hjemme. Alle de andre er dratt på ferie, og han føler seg ensom. Når han inviteres til fest med eldre ungdommer, begynner ting å skje som han ikke kunne forestille seg. Slik jeg leser manuset, har det en klassisk "uskyld brytes" tematikk. Den fortalte historien er uhyre god, og har en handlingsgang over seg og poetikk som gjør inntrykk. Jeg tror Sensommer kan bli en vakker film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen