Norsk filminstitutt

Sinnsro handler om hvordan digital teknologi kan brukes av religiøse personer for unngå å se noe han eller hun synes er støtende i den virkelige verden.

For hva skjer når vår digitale eksistens smelter sammen med våre fysiske omgivelser ved hjelp av Augmented Reality? Filmen er unik, humoristisk, mørk - og dreier seg rundt dagsaktuelle temaer som religion, teknologi, ekkokamre og fundamentalisme.

Om regissør og manusforfatter

Kaveh Tehrani er født i 1978 i Tehran, Iran. Han bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet fra Høgskolen i Lillehammer og European Film College i Ebeltoft, og debuterte i 2010 med kortfilm-mockumentaren 1994, som vant Amanda for beste kortfilm. Den vant også flere internasjonale priser, blant annet i Krakow. Senere lagde han novellefilmen Victor (2014), utviklet gjennom NFIs Nye veier-ordningen. Tehrani har også skrevet manus til spillefilmene 1$ og Det er innover vi må gå, og til den kommende spillefilmen Den Store Oppfinnelsen, som er utviklet gjennom NFIs manusordning. Tehrani har også spilt i flere filmer og serier, nå sist HBO-serien Beforeigners.

Om prosjektet

Produsent
Kaveh Tehrani, Lars Thomas Skare
Produksjonsselskap
Kaveh Tehrani Film
Regissør
Kaveh Tehrani
Manusforfatter
Kaveh Tehrani

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
600.000 kroner
Konsulentvurdering:
Sinnsro er en ny film fra Kaveh Tehrani innen tematikken religion/tildekking/personlig frihet. Filmen skal fremstå som en tøylesløs reklame, og er formmessig original. Tehranis filmer gjør alltid inntrykk, og jeg husker både bilder og scener fra dem. Jeg tror dette kan bli en fin film.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen