Norsk filminstitutt

I Strandsnegler får vi innblikk i enkle veseners gjøren og laden. Omgivelsene påfører dem utfordringer som må håndteres riktig. Smått, men med livet i belønning, som paralleller til menneskers mareritt og drømmer om riktig levesett.

Om regissør og produsent

Jan Otto Ertesvåg har gjort en rekke eksperiment- og animasjonsfilmer. Han er utdannet i animasjon fra Royal College of Art (MA) i London og Høgskulen i Volda. Han har vunnet flere filmpriser.

Ertesvåg eier produksjonsselskapet Hammerhai AS, etablert i 2012, som holder til i Ålesund. Selskapet produserte blant annet kortfilmen «Tipp topp» som hadde premiere i 2016, og er snart premiereklar med kortfilmen «Natt fjøre». Begge med Jan Otto Ertesvåg som regi og produsent.

Om prosjektet

Produsent
Jan Otto Ertesvåg
Produksjonsselskap
Hammerhai AS
Regissør
Jan Otto Ertesvåg
Manusforfatter
Jan Otto Ertesvåg

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
31.10.2018
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
96.136 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan lever og agerer strandsnegler? Filmen ønsker å gi et innblikk i sneglenes liv, og følge dem gjennom et snegledøgn, som er 25 timer. Et smalt og likevel spennende prosjekt. Sneglenes liv, som i stor grad er et resultat av vann, vind og vær, kan bli en fascinerende og annerledes filmopplevelse av «den gamle skolen».
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen