Norsk filminstitutt

The 9 Daughters of RAN er første kapittel i en VR-eventyrserie som i sin helhet skal forklare unge fra 12 år hvordan hjernen fungerer. I denne filmen skildres konflikten i den interne fantasiverden, og publikum inviteres med inn i eventyret som en viktig del av historien, og tas med til hjernens indre for å hjelpe heltinnen Gullveig på sin «Quest» for å overvinne frykt og redde Fantasien.

Om regissør og manusforfatter

Manusforfatter og regissør Lina Reinsbakken har utdannelse og bakgrunn som fotograf og Art Director, blant annet for The New York Times. Hun har en Master i Fine Art & Moving Image Storytelling fra University of the Arts London. I 2016 jobbet hun som VR produsent for Ekstremsportsveko i Voss. Hun jobber nå som regissør og kreativ leder i sitt eget selskap Norn Studio AS, et produksjonsselskap som arbeider med historiefortelling i VR/AR, med fokus på å forene ulike teknologier som animasjon, spill utvikling, drama og DFX/VFX. I 2017 laget hun VR-animasjonsfilmen «The Little Thought», som ble vist på Kosmorama-festivalen, World VR Forum Festival, NabShow Shanghai, Sandbox Immersive Festival og Asia New Media Film Festival.
 

Om prosjektet

Produsent
John D. Canning, Lina Reinsbakken
Produksjonsselskap
Norn Studio AS
Regissør
Lina Reinsbakken
Manusforfatter
Lina Reinsbakken

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.05.2020
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
3.676.126 kroner
Konsulentvurdering:
The 9 Daughters of RAN er et «Hero’s Journey» eventyr i VR for ungdom. "Fantasien" er i ferd med å bli drept; og hovedpersonen Gullveig må hjelpes til å overvinne frykt for å redde fantasiverden. Handlingen utspiller seg i hjernen, hvor de forskjellige karakterene er personifiserte hjerneceller, hormoner, og kognitive tanker. Lina Reinsbakken, kvinnen bak prosjektet, har tidligere fått utviklingstilskudd fra NFI, og dette blir det aller første VR-prosjektet som får produksjonsstøtte gjennom kortfilmordningen.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen