Norsk filminstitutt

Året er 2030, tre årtier siden miljøkatastrofen som forandret alt og skapte en ny underklasse, ‘Dustborn'. Du spiller Pax: fengselsfugl, småkriminell, utstøtt - født med overmenneskelige krefter hun aldri ba om og som er like mye en byrde som en gave. Med hjelp fra en gruppe utstøtte revolusjonære må hun smugle en viktig pakke forbi det fascistiske regimet som jakter på henne.

Dustborn er en tredjepersons, enspiller, fremtids-western; en landeveisreise på tvers av et splittet land; et politisk ladet eventyr med en stilisert tegneserie-estetikk i en fargerik dystopisk visjon av en verden ikke milevis fra vår egen.

Om selskapet:

Red Thread Games er et utviklingsstudio for spill til PC, konsoller og mobile plattformer. Studioet ble stiftet høsten 2012 av Ragnar Tørnquist, skaperen av Den Lengste Reisen og Drømmefall, og en av Norges mest erfarne og kjente spillprodusenter og regissører. Red Thread Games er straks lanseringsklare med fjord noir-eventyret Draugen, og jobber i tillegg med polar punk-rollespillet Svalbard. Begge har mottatt tilskudd fra NFI.

Om prosjektet

Produsent
Ragnar Tørnquist
Produksjonsselskap
Red Thread Games AS
Distribusjonsplattform
PC/MAC, konsoll

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av spill etter kunstnerisk vurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
21.05.2019
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Totalbudsjett:
3.331.697 kroner
Konsulent:
Panel
Ordning:
Utvikling av spill etter kunstnerisk vurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
27.02.2020
Tilskudd gitt:
3.000.000 kroner
Totalbudsjett:
4.312.103 kroner
Konsulent:
Panel