Gritt (Birgitte Larsen) er en 37 år gammel bevegelseskunstner som sliter med å finne feste i Oslos kulturliv etter mange omflakkende år i utlandet. Hun drømmer om et radikalt liv i kunstens tjeneste, men det er som om lyden av hennes egen indre tromme fremmedgjør alle rundt henne. Mens hennes tidligere studievenner blomster holder stagnasjonen på å rive Gritt i stykker. Dessuten faller hun mellom alle stoler i velferdsstaten. I lånt leilighet og med et lappeteppe av strøjobber holder hun motet oppe i troen på at hun en vakker dag skal få realisere sitt prosjekt: et kollektivt, rensende overgangsritual for en ny tid.

Regissør og manusforfatter

Itonje Søimer Guttormsen har bred filmutdanning bak seg. Hun har gått på The European Film College i Danmark, er utdannet fra regilinjen på Den Norske Filmskolen (2008) og har en fersk master i filmiske prosesser fra Valand Akademiet i Gøteborg. Hennes siste kortfilm Retrett fikk filmkritikerprisen i Grimstad i 2016, og ble også nominert til Amanda. Den har også vært vist på festivaler rundt om i Europa. Søimer Guttormsen har regissert en rekke kortfilmer, og er opphavskvinne for visningskonseptet ByFlimmer og Oslokoret KORET. Hun arbeider også med rituell performance, senest i utstillingen Lilithistic Revelation på Fotogalleriet.

Om prosjektet

Produsent
Maria Ekerhovd
Produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Itonje Søimer Guttormsen
Manusforfatter
Itonje Søimer Guttormsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
16.02.2018
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
1.080.000 kroner
Totalbudsjett:
1.341.200 kroner
Konsulentvurdering:
Det enestående, Eurimages-prisbelønte filmprosjektet Burning Man, springer ut av Itonje Søimer Guttormsens særegne kunstnerskap og filmsyn. Regissørens brede utdanningsbakgrunn og virkefelt innenfor kunst og film gjør henne som skapt for Nye veier: Fra Den norske Filmskolen har hun regifaget, fra Akademin Valand har hun eksperimentviljen, og som festivalleder for Byflimmer har hun selv formidlet film og initiert samtaler om filmkunst. Sammen med skuespiller Birgitte Larsen har Guttormsen over lang tid skapt og videreforedlet karakteren Gritt, som vi møtte for første gang i den Amanda-nominerte og Kritikerprisvinnende novellefilmen Retrett (2016). Burning Man er Søimer Guttormsen pågående undersøkelse av å være menneske, kunstner, kvinne og alternativ sjel i opposisjon til samfunnets og kulturens trange rammer.
Konsulent:
Silje Riise Næss