Norsk filminstitutt

Billy forelsker seg vilt i Nilo, men oppdager at hennes eksploderende kjærlighet er polyamorøs.

Om regissør og manusforfatter

Yenni Lee har en MFA ved Akademin Valand i Göteborg. Hennes kortfilm(er) med samme tittel, Eksplosjoner i Hjertet - støttet av NFI ved kortfilmkonsulent Kari Moen Kristiansen, og Bjørnedyr, har vært vist og nominert til flere priser ved bl. a Grimstad, Nordisk Panorama, Black Nights Film Festival, Göteborg Filmfestival, SXSW, Outfest og Locarno Festival.

Eksplosjoner i hjertet vil bli Yennis Lee´s debut som spillefilmregissør, der hun utforsker polyamori, utfordrer monogami og omfavner autonomi – med et samfunnskritisk og satirisk blikk på avhengighet av kjærlighet og det vonde og voldsomme man påfører hverandre.

Filmen er utviklet i programmet Filmskapere der hun også utvikler spillefilmene Kollbris og Alpha Hotell. Lee har også vært en del av NFIs utviklingsprogram for kvinnelige filmskapere, UP.

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm, Renée Mlodyszewski
Produksjonsselskap
Oslo Pictures AS
Regissør
Yenni Lee
Manusforfatter
Yenni Lee

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
763.669 kroner
Konsulentvurdering:
Spillefilmen ho tar med seg inn i Nye veier er ekspressiv og energisk, som ei forteljing utan bremser på. Lee manar fram både usette bilete og uhøyrde dialogar i eit særeige narrativ. Samtidig er det ein var og varm undertone av erfart liv her som sørgjer for dramatisk nerve og emosjonell gjennomslagskraft. Eg synest Yenni Lee har eit forteljarlynne som gir det ho formidlar kant og nerve, og eg trur at ho med denne filmen fort kan vere i ferd med å skape eit referanseverk om kjærleik for sin generasjon.
Konsulent:
Ståle Stein Berg