Norsk filminstitutt

Da Rakel (23) til sin store overraskelse finner ut at hun er seks måneder gravid, etter en ikke alt for romantisk one-night stand, forandrer verden seg. Samtidig klatrer Ninjababy ut av notatboka til Rakel og opp i kaffekoppen hennes for å fortelle henne hvilken håpløs og dårlig person hun er.

Om regissør og manusforfatter

Yngvild Sve Flikke debuterte som spillefilmregissør med Kvinner i for store herreskjorter (Amanda for beste kvinnelige birolle, 2015), basert på romanen Vente, blinke, hvor hun også skrev manus sammen med forfatter Gunnhild Øyehaug. Flikke jobbet i mange år som regissør i NRK, blant annet med drama for barn, og vant i 2005 Gullruten for sitt portrett av DumDum Boys. Hun har også laget kortfilmen Eple, som også er utviklet gjennom Nye veier (Timeglasset, Kortfilmfestivalen 2016) og hadde regi på flere episoder av Heimebane sesong 1 og 2.

Johan Fasting ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og vant samme år Nordic Talents. Heimebane er hans debut som serieskaper, etter å ha jobbet med manus for blant annet Lilyhammer og flere spillefilmer. Han har også skrevet manus til flere kommende spillefilmer, blant annet Erika Calmeyers Storm.

Om prosjektet

Produsent
Yngve Sæther
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Yngvild Sve Flikke
Manusforfatter
Johan Fasting, basert på Inga Sætres tegneserieroman

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.11.2017
Tilskudd gitt:
800.000 kroner
Totalbudsjett:
1.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Forelegget er underfundig, kvasst og morosamt, spekka med enkle, men slåande utsagn som «Det er ikke romantisk å bli smelt på tjukka, det er patetisk. Det er ikke kjærlighet, det er sperm». Yngvild Flikke har vist seg som ein open og søkjande forteljar og har synt ein eigen evne til å skape eigenarta filmar. Med solid backing frå den erfarne produsenten Yngve Sæther i Motlys, som i lang tid har arbeida målretta med utvikling av talent og forteljingar med brodd og kant, synest eg dette prosjektet er særs solid og ansporande. Og ikkje minst godt sydd saman for å kunne realiserast i Nye veier.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Idéutvikling Nye veier
Fase:
Utvikling
Dato:
15.05.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Spillefilm Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
5.520.000 kroner
Totalbudsjett:
8.025.000 kroner
Konsulent:
Ståle Stein Berg