Norsk filminstitutt

Egners folkekjære fortelling om Kardemomme by og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan, skal bli en morsom, energisk, musikalsk og fargesprakende animasjonsfilm for hele familien. 

Kardemomme by er en koselig liten by med smilende mennesker, egen trikk og verdens hyggeligste politimann. Det hender riktignok at det er røvere hos Bakeren og Pølsemakeren, men alt i alt er livet idyllisk.

Bortsett fra for de tre røverne Kasper og Jesper og Jonatan. De må se på den store Kardemommefesten fra utsiden av bymurene, og hjemme er det bare kaos og en sulten, farlig løve.  Derfor bestemmer de seg for å røve seg hjelp. Og hvem egner seg bedre enn Tante Sofie, en kvinne som mer enn en gang har vist seg som en som får ting på stell.

Dessverre for røverne viser det seg at Tante Sofies metode innebærer at de selv må gjøre jobben, noe de på tross av trusler og skjenn ikke er særlig klare for. De røver henne tilbake, og ikke lenge etterpå, begynner de å røve igjen.

Men denne gangen har barna Kamomilla og Tommy hørt dem planlegge, og så ender røverne opp i fengsel.

Så spørs det om Politimester Bastian og Fru Bastian klarer å få røverne på rett spor igjen. Og det trengs, for det viser seg at Kardemomme by mangler modige mennesker når ulykken først er ute.

Om regissør og manusforfattere:

Rasmus A. Sivertsen er en av våre aller fremste animasjonsregissører. Han står bak filmer som Pelle Politibil, Kurt blir Grusom, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, de tre Flåklypa-filmene Dyrene i Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Han har også regissert flere tv-serier og mer enn 300 reklamefilmer.

Karsten Fullu har lang erfaring fra scene, tv, radio og film, og har jobbet sammen med Rasmus A. Sivertsen en rekke ganger. Han skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant og de tre Flåklypa-filmene.

Ingrid Haukelidsæter er utdannet ved manuslinjen på Westerdals. Hun har skrevet manus til kortfilmen Reven og Nissen som er i produksjon hos Qvisten Animation, og jobber sammen med Karsten Fullu på tv-serien Fjolls til Fjells. Hun jobber også hos Willy Nikkers med diverse tekstarbeid. 

Om prosjektet

Sjanger
Familiefilm
Produsent
Heidi Palm Sandberg, Elisabeth Opdal
Produksjonsselskap
Qvisten Animasjon AS
Regissør
Rasmus A. Sivertsen
Manusforfatter
Karsten Fullu og Ingrid Haukelidsæter

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
12.09.2019
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
50.000.000 kroner
Konsulent:
Panel
Ordning:
Produksjon 2
Fase:
Produksjon
Dato:
09.06.2020
Tilskudd gitt:
1.950.000 kroner