Norsk filminstitutt

Håp handler om Anja som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften.  Sammen med mannen Tomas, deres tre barn, tre stebarn og sin egen far i en moderne storfamilie – kastes hun inn i en turbulent juleuke. En uke hvor sykdomsforløpet avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen. 

Håp er basert på en sann historie, og Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård skal spille hovedrollene.

Regissør og manusforfatter

Maria Sødahl er utdannet regissør fra Den danske filmskole. Før spillefilmdebuten med Limbo i 2010 (som hadde verdenspremiere i Montreal) laget hun en rekke prisbelønte kort- og novellefilmer, samt en dokumentar om lottomillionærer som ble sendt i hele i Norden. Hennes tematikk kretser gjerne rundt det moderne livet, hva som gir oss livskvalitet og lykkefølelse, og hva som styrer våre livsvalg. Hun fikk NFIs VIP-stipend i 2010, og ettårig arbeidsstipend via Dramatikerforbundet i 2015. Prosjektet Håp er utviklet i NFIs manusordning.

Foto: Therese Alice Sanne

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm, Yngve Sæther
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Maria Sødahl
Skuespillere
Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård
Manusforfatter
Maria Sødahl

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
22.03.2017
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
05.03.2018
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2018
Tilskudd gitt:
11.050.000 kroner
Totalbudsjett:
28.500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Voksne mennesker går mer på kino enn før, og ønsker å se betydningsfulle filmer som speiler egne liv. «Håp» tegner til å bli moden og gripende filmkunst om alvorlig sykdom og kjærlighet, karrierevalg og familieliv. Regissør Maria Sødahl markerte seg svært sterkt med sin spillefilmdebut Limbo: 10 Amanda-nominasjoner og fem innkasserte priser, sammen med Kanonpriser for beste regi og manus og regiprisen i Montreal. Filmer basert på kvinnelige filmskaperes eget erfarings- og meningsinnhold har vært etterlyst de siste årene. Statistikken viser da også tydelig at en overvekt av filmene som lages tar utgangspunkt i en mannlig virkelighet, samtidig som kvinner ikke bare utgjør halve samfunnet, men faktisk over halvparten av det norske kulturpublikummet. Håp er en film som svarer på disse skjevhetene, men først og fremst er det en film du aldri vil glemme.
Konsulent:
Silje Riise Næss