Norsk filminstitutt

Det er første jul etter krigen, og Stine (9) kommer alene med toget til Skomakergata. Der søker hun ly hos skomaker Andersen, som viser seg å være en gammel surpomp som bare vil være alene. Møtet mellom de to skal forandre ting for alltid. Jul i Skomakergata skal bli en underholdende og varm film om hvordan overvinne ensomhet, og om hvordan vi alltid må gjøre vårt beste for å åpne oss selv og de rundt oss.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Mikal Hovland er utdannet ved regilinja på Den Norske Filmskolen (2012). Han har hatt regi på nettdramaserien Blank Sesong 2 og 3 for NRK (2019), samt episoderegissør på Helium for NRK Super (2018) og senest humorserien Fjols til Fjells for Discovery (2020). Han har mange års fartstid som reklameregissør med vekt på humor, og ble nominert til Young Director Award i Cannes for reklamefilmen Åstedet i 2013. Hans siste kortfilm Kartleseren (2017) deltok i kortfilmprogrammet ved Tribeca Film Festival. 

Manusforfatter Maren Elise Skolem er utdannet ved manuslinja på Filmskolen, og har også forfatterstudier fra Bø og Tromsø. Hun har blant annet vært episodeforfatter for NRK Super-serien «Rot», og skrev manus for kortfilmen She-pack, som vant en Amandapris for beste kortfilm i 2019. Nå jobber hun med manus til krimserien Fenris for Nordisk Film, og en serie for Motion Blur/Netflix. 

Nordisk Film Production er et av Norges største produksjonsselskaper, og har produsert en rekke store filmer og tv-serier, nå sist Tunnellen, Den 12. mann og tv-serien Twin. Selskapet er nå i innspilling med komedien Alle hater Johan.

Om prosjektet

Sjanger
Familiefilm
Produsent
Andrea Backstrøm, Sigurd Mikal Karoliussen
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Regissør
Mikal Hovland
Manusforfatter
Maren Skolem

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
09.09.2020
Tilskudd gitt:
7.000.000 kroner
Totalbudsjett:
32.000.000 kroner
Konsulent:
Panel