I animasjonsfilmen Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant møter vi en solbrent vampyr, en manipulerende dronning, en voldsom apehær og to unge pirater på jakt etter en forsvunnet bror. Kaptein Sabeltann og hans mannskap får med andre ord nok å stri med i jakten på den magiske diamant.

Regissører og manusforfatter

Regissør Rasmus A. Sivertsen er blant de fremste animasjonsregissører i landet og han har regissert en rekke TV-serier og kortfilmer. Dette prosjektet vil være hans åttende spillefilm i registolen.

Regissør Marit Moum Aune har lang erfaring som regissør innen teater, tv og spel. Dette er hennes første spillefilm i registolen.

Manusforfatter Karsten Fullu har skrevet for film, tv, radio og scene i en årrekke. I spillefilmsammenheng har han vært forfatter på Månelyst i Flåklypa, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Herfra til Flåklypa, Jul i Flåklypa og Kurt blir grusom.

Produksjonsselskap og produsenter

Produksjonsselskapet Qvisten ble etablert i 1994 og har en fast stab på 20 personer. Selskapet har co-produsert og stått bak animasjonen i filmer som Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, Kurt blir grusom, to Pelle Politifilm-filmer med mer. Dyrene i Hakkebakkeskogen var selskapets første spillefilm som hovedprodusent.

Ove Heiborg var en av gründerne av Qvisten Animasjon.

Om prosjektet

Produsent
Heidi Palm Sandberg, Ove Heiborg
Produksjonsselskap
Qvisten Animasjon AS
Regissør
Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune
Manusforfatter
Karsten Fullu

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
07.09.2017
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
38.000.000 kroner
Konsulent:
Panel