Norsk filminstitutt

Kvinner i for store herreskjorter er en romantisk komedie om å finne seg selv.

Den forknytte litteraturstudenten Sigrid (23) blir hodestups forelsket i Kåre Tryvle (43), suksessforfatter i midtlivskrise på lanseringsturné. Trine (38) er en utagerende performancekunstner som står foran sitt store gjennombrudd, derfor passer det svært dårlig at hun er høygravid og snart skal bli alenemor. Heldigvis møter Trine den staute trelastarbeideren Agnes (63), som frykter hun snart skal dø og derfor vil kontakte sin bortadopterte sønn.

Kvinner i for store herreskjorter er skrevet fritt etter Gunnhild Øyehaugs kritikerroste roman Vente, blinke.

Regissør og manus

Yngvild Sve Flikke har jobbet i NRK siden 1997, der hun har laget både fiksjon og dokumentarproduksjoner. Hennes filmer har blitt vist på festivaler verden rundt, og i 2005 vant hun Gullruten for sin dokumentar Dumdum Boys: 5 menn om 5 låter. Hun har også laget flere kortfilmer, samt vært regiassistent på spillefilmene Jeg reiser alene og script på Som du ser meg.

Gunnhild Øyehaug har skrevet filmmanuset i samarbeid med Yngvild Sve Flikke. Øyehaug debuterte som romanforfatter i 2008 med Vente, blinke, etter å ha utgitt flere dikt, noveller og essays. Romanen ble blant annet kårets til Årets Bok av Morgenbladets lesere.

Produsent og produksjonsselskap

Motlys er et av Norges ledende produksjonsselskaper, og selskapet og produsent Yngve Sæther har de siste årene hatt suksess med filmer som Mannen som elsket Yngve, Nord, Få meg på for faen, Oslo, 31. august, Kompani Orheim, Som du ser meg og Jag etter vind. De er også snart kinoaktuelle med Blind og Elsk meg.

Kontaktinformasjon

Yngve Sæther
Produsent, Motlys AS
Tlf: 92409710
E-post: yngve@motlys.com

Om prosjektet

Produsent
Yngve Sæther
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Yngvild Sve Flikke
Manusforfatter
Gunnhild Øyehaug, Yngvild Sve Flikke
Premieredato
06.03.2015
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
04.03.2014
Tilskudd gitt:
7.490.000 kroner
Totalbudsjett:
14.557.500 kroner
Konsulentvurdering:
Vi møter tre kvinner på tre forskjellige stadier i livet. En ting har de tre kvinnene felles; de famler i blinde på en nærmest desperat jakt etter seg selv og lykken. Vente, blinke er en film om drift og drømmer, kvinner og menn, om kjærlighet og om hva det vil si å være seg selv. Dette er en veldig spennende debut fra en ny sterk fortellerstemme innen spillefilmens format.
Konsulent:
Wibecke Rønseth