Norsk filminstitutt

Norge i krig slik du aldri har sett det før. Våren 1940 kjempet nordmenn og allierte på land og til sjøs i det største slaget på norsk jord noensinne. Slaget der Hitler led sitt første nederlag.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Erik Skjoldbjærg debuterte i 1996 med spillefilmen Insomnia, som ble tatt ut til filmfestivalen i Cannes, og senere ble remaket av Christopher Nolan med Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank i sentrale roller. Skjoldbjærg regisserte så den amerikanske filmen Prozac Nation, før han vendte tilbake til Norge og laget En folkefiende, Pioner, NOKAS (som fikk Amanda for beste regi) og Pyromanen. Skjoldbjærg er nå aktuell med sesong tre av serien Okkupert.

Christopher Grøndahl er forfatter og dramatiker, med en master i fransk litteratur. Han har skrevet flere romaner, blant annet Poppel (2000) og 104 (2006), samt flere hørespill for NRK. I 2003 vant han Prix Europa for hørespillet Risk. På filmfronten har han skrevet manus til blant annet Villmark, Giganten, Gatas Gynt, Nokas (som også vant Amanda for beste manus) og Børning.

Om prosjektet

Produsent
Aage Aaberge, Live Bonnevie, John Einar Hagen
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS
Regissør
Erik Skjoldbjærg
Manusforfatter
Christopher Grøndahl

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.02.2019
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
63.200.000 kroner
Konsulent:
Panel