NOTAT er basert på virkelige hendelser rundt det første terrorangrepet i Danmark. 

København 14. februar 2015 en iskald vinterdag blir det begått et attentat; først på kulturhuset Kruttønnen under et ytringsfrihetsmøte, og senere på Københavns Synagoge under en bat mitzvah. 

Om regissør og produsent

Manusforfatter og regissør Ole Christian Madsen (foto) har flere prisbelønte spillefilmer bak seg, blant annet Flammen og Sitronen (2008) og Superclassico (2011), og var instruktør og showrunner på den amerikanske dramaserien Banshee i fire sesonger (2013-2016).  Dessuten er han medeier av danske Creative Alliance sammen med Lone Scherfig, Dagur Kari og produsent/CEO Malene Blenkov, der sammen med Karen Kristensen produserer Notat. De har alle en rekke høyt profilerte nasjonale og internasjonale spillefilmer og tv serier bag sig. 

Norske 4 1/2 har jobbet senest sammen med Ole Christian Madsen på Flammen og Sitronen. Øverås har produsert en rekke filmer, blant annet 90 Minutter, Keeper’n til Liverpool og Kong Curling, og jobber nå med Spionen og Ut å stjæle hester, som begge har fått tilskudd fra NFI.

Om prosjektet

Produsent
Malene Blenkov, Karen Kristensen
Produksjonsselskap
Creative Alliance AB Danmark
Samprodusent
Håkon Øverås
Co-produksjonsselskap
4 1/2 Fiksjon AS
Regissør
Ole Christian Madsen
Manusforfatter
Ole Christian Madsen, Lars K. Andersen

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
24.10.2018
Tilskudd gitt:
1.875.000 kroner
Totalbudsjett:
25.755.362 kroner
Budsjett norsk andel:
3.750.000 kroner