Norsk filminstitutt

Now It’s Dark handler om den tilsynelatende vellykkede Lene som brått kastes ut av balanse. Vi følger henne gjennom en natt med drømmeaktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Skal hun ha håp om å overleve, må hun finne ut hvem hun er før solen står opp. Filmen skal bli en intens og rørende reise gjennom natten og psyken til hovedpersonen Lene som oppdager sin store brist - sammen med publikum

Om regissøren

Arild Østin Ommundsen er utdannet ved Høyskolen i Stavanger og har lang erfaring i filmbransjen. Han slo igjennom med Mongoland i 2001, og har laget til sammen fem spillefilmer. Med filmer som Mongoland og Eventyrland har Arild Østin Ommundsen etablert seg som en av de mest særegne fortellerstemmene i norsk film. I tillegg til sine spillefilmer har han også en mengde kort- og reklamefilmer bak seg. Han har blant annet vunnet Gullstolen i Grimstad med filmen Før solen står opp, Amandakomitéens Gullklapper for Mongoland, Stavanger kommunes kulturpris 2002, Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2013 og Aamotstatuetten for fremragende innsats innen norsk film i 2013. For Eventyrland ble han nominert til Amanda for beste foto, klipp og lyddesign og beste film – og vant Amanda for beste foto. Eventyrland mottok også Kanonprisen 2014 for beste regissør og beste produsent.

Om prosjektet

Produsent
Gary Cranner
Produksjonsselskap
Chezville AS
Regissør
Arild Østin Ommundsen
Manusforfatter
Arild Østin Ommundsen

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
01.06.2016
Tilskudd gitt:
5.771.250 kroner
Totalbudsjett:
8.025.000 kroner
Konsulent:
Wibecke Rønseth
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.11.2015
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Regissøren ønsker å bruke Stavanger by aktivt i denne filmen, og bakteppet vil være den kollektive økonomiske nedturen og usikre framtidsutsikter som preger lokalsamfunnet. Regissøren har en klar visjon og har allerede forsket mye ved å skyte løsrevne scener. Han utviser en visuell begavelse i scener han har vist fra sin idéutvikling, som er emosjonelle og tydelige. Filmens tematikk vil bevege seg inn i menneskers minner, reelle og skapte. Hvordan vi velger våre versjoner og vinklinger for å klare gå videre, og det å måtte møte og avkle sine illusjoner. Det er veldig spennende å hente dette talentet inn i Nye Veier ordningen, og håper det vil være et gjensidig fruktbart samarbeide.
Konsulent:
Wibecke Rønseth
Dato:
26.02.2018
Tilskudd gitt:
750.000 kroner