Marius går siste året på ungdomskolen og er plaget av bare tanken på å ikke fremstå som en suksess. Når læreren spør om han vil være på gruppearbeid med klassens outsider Frida, for å hjelpe henne med skolearbeidet, er det nok en mulighet til vise seg som en suksess. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt og det blir starten på et dramatisk forhold som virkelig skal teste Marius sin karakter og status i klassen. Psychobitch er en engasjerende og morsom film om umulig kjærlighet og suksess-jag - om Marius (15) som blir forelska i skolens psychobitch.

Om manusforfatter og regissør

Martin Lund debuterte med kortfilmen Hjemmekamp som ble valgt ut til Sundance og Clermont Ferrand, og har reist og vunnet priser på festivaler over hele verden, blant annet Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad. Lunds første spillefilm Knerten gifter seg ble sett av over 400.000 på kino og ble vist i Generation programmet under Berlinalen i 2010. Hans andre spillefilm Mer eller mindre mann fikk sin premiere i Karlovy Vary International Film Festival i 2012 og vant Crystal Globe for beste film og beste mannlige skuespiller. Han har også vært serieskaper på tv-serien Kampen som vant beste serie under Prix Jeunesse i 2014 og var nominert til Kidscreen award i 2015. Kampen har blitt solgt til over 40 land og har fått en Canadisk re-make med over 40 episoder.

Om prosjektet

Produsent
Ruben Thorkildsen, Isak Eymundsson
Produksjonsselskap
Ape&Bjørn AS
Samprodusent
Jacob Jarek og Ditte Milsted (Profile Pictures, DK), Guido Schwab, Marcel Lenz (Ostlicht Filmproduktion, GER)
Regissør
Martin Lund

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
31.05.2017
Tilskudd gitt:
4.500.000 kroner
Totalbudsjett:
16.100.000 kroner
Konsulentvurdering:
Martin Lund er ein regissør med breitt nedslagsfelt – frå Knerten til Mer eller mindre mann. Eg synest han har eit godt blikk for forteljingar retta mot eit yngre publikum. Forteljinga tar sikte på å vere eit oppgjer med prestasjonsjag, fasadepussing og angsten for å feile. I så måte eit prisverdig aktuelt og viktig prosjekt. Dette vil truleg bli ei forteljing som treff sitt unge publikum med både vidd, varme og tyngde. Psychobitch tar for seg ei sterk historie for eit publikum vi synest det er viktig å nå ut til. Det er eit prosjekt eg gjerne vil sjå realisert.
Konsulent:
Ståle Stein Berg