Hvis du spør Frida, har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen på gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt.
Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom de to. Men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før...
Psychobitch er en film om suksessjag og umulig kjærlighet i Generasjon Prestasjon.

Om manusforfatter og regissør

Martin Lund debuterte med kortfilmen Hjemmekamp som ble valgt ut til Sundance og Clermont Ferrand, og har reist og vunnet priser på festivaler over hele verden, blant annet Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad. Lunds første spillefilm Knerten gifter seg ble sett av over 400.000 på kino og ble vist i Generation programmet under Berlinalen i 2010. Hans andre spillefilm Mer eller mindre mann fikk sin premiere i Karlovy Vary International Film Festival i 2012 og vant Crystal Globe for beste film og beste mannlige skuespiller. Han har også vært serieskaper på tv-serien Kampen som vant beste serie under Prix Jeunesse i 2014 og var nominert til Kidscreen award i 2015. Kampen har blitt solgt til over 40 land og har fått en Canadisk re-make med over 40 episoder.

Om prosjektet

Produsent
Ruben Thorkildsen
Produksjonsselskap
Ape&Bjørn AS
Samprodusent
Jacob Jarek og Ditte Milsted (Profile Pictures, DK)
Regissør
Martin Lund

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
31.05.2017
Tilskudd gitt:
4.500.000 kroner
Totalbudsjett:
16.100.000 kroner
Konsulentvurdering:
Martin Lund er ein regissør med breitt nedslagsfelt – frå Knerten til Mer eller mindre mann. Eg synest han har eit godt blikk for forteljingar retta mot eit yngre publikum. Forteljinga tar sikte på å vere eit oppgjer med prestasjonsjag, fasadepussing og angsten for å feile. I så måte eit prisverdig aktuelt og viktig prosjekt. Dette vil truleg bli ei forteljing som treff sitt unge publikum med både vidd, varme og tyngde. Psychobitch tar for seg ei sterk historie for eit publikum vi synest det er viktig å nå ut til. Det er eit prosjekt eg gjerne vil sjå realisert.
Konsulent:
Ståle Stein Berg