Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul er basert på en av Prøysens mange historier. Vi gjenforenes med Anders Baasmo Christiansen som Julenissen og Trond Espen Seim som Snekker ’n som vi ble kjent med i den første filmen om Snekker Andersen og Julenissen (2016). Vi møter hovedkarakteren Elise som bor i ei lita bygd litt utenom det vanlige – for folk var så fæle til å glømme at de til og med glømte at det var jul – og det er jo en alvorlig ting å glømme. Men dette blir det en ordning på når Elise tar saken i egne hender.  

Regissør og manusforfatter

Regissør Andrea Eckerbom har arbeidet i en årrekke i filmbransjen. Hun castet Gåten Ragnarok, Kon-Tiki og Bølgen, – de senere årene har hun vært i registolen innen reklamefilm, og regisserte hele 25 reklamefilmer i 2016. Dette er Eckerboms første spillefilm som regissør.

Manusforfatter John Kåre Raake har samarbeidet med Fantfilm gjennom mange prosjekter de siste årene. Nevnes her er prosjektene Gåten Ragnarok, Bølgen, Snekker Andersen og Julenissen og Skjelvet, som nå er i sitt forarbeide.

Produsentene

Martin Sundland er produsenten bak Fritt Vilt-filmene, Arme Riddere, Flukt, Gåten Ragnarok, Bølgen og Snekker Andersen og Julenissen.

Are Heidenstrøm har vært co-produsent på Switch, Snabba Cash – Livet Deluxe og En mann ved navn Ove. Han har også vært produsent på Arme Riddere, Flukt, Gåten Ragnarok, Bølgen og Snekker Andersen og Julenissen.

Catrin Gundersen er tredje produsent i Fantefilm og hun er også markedsansvarlig i selskapet. Hun hadde markedsansvaret for Gåten Ragnarok, Bølgen og Snekker Andersen og Julenissen.

 

 

Om prosjektet

Produsent
Are Heidenstrøm, Martin Sundland, Catrin Gundersen
Produksjonsselskap
Fantefilm Fiksjon AS
Regissør
Andrea Eckerbom
Manusforfatter
John Kåre Raake

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
07.09.2017
Tilskudd gitt:
7.000.000 kroner
Totalbudsjett:
28.200.000 kroner
Konsulent:
Panel