Vega (8) og Billie (4) er på fjelltur med pappa når ulykken inntreffer: han ramler ned i en fjellsprekk og skader seg. Dermed må jentene dra i ut ødemarka alene for å forsøke å finne hjelp. På sin ferd møter de ville dyr, store og små utfordringer og de må lære å temme sin egen frykt. De treffer noen voksne på veien, men de har alle det til felles at de makter ikke å hjelpe jentene. Dermed må søstrene ta saken i egne hender og vender til fjellsprekken for å forsøke å redde Pappa for egen maskin.

Om regissør og manusforfatter

Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen er gift, og har jobbet sammen i en rekke filmer. Her har de skrevet manus og regisserer sammen. Parets forrige film var Now It’s Dark, utviklet gjennom NFIs Nye veier. Med filmer som Mongoland og Eventyrland har Arild Østin Ommundsen etablert seg som en av de mest særegne fortellerstemmene i norsk film. Han har blant annet vunnet Gullstolen i Grimstad med filmen Før solen står opp, Amandakomitéens Gullklapper for Mongoland, Stavanger kommunes kulturpris 2002, Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2013 og samme år Aamotstatuetten for fremragende innsats innen norsk film. For Eventyrland fikk han Amanda for beste foto, og fikk også Kanonprisen 2014 for beste regissør og produsent. I denne filmen har han skrevet for, regissert og fotografert parets to døtre som bekler filmens to hovedroller.

Silje Salomonsen er skuespiller og musiker, og har spilt i blant annet Mongoland, Jonny Vang og hatt hovedroller i filmene Eventyrland, Now It’s Dark og Hjelperytteren. Dette blir hennes regidebut.

Om prosjektet

Produsent
Gary Cranner
Produksjonsselskap
Chezville AS
Regissør
Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen
Manusforfatter
Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
01.03.2019
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
07.02.2020
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
5.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Stavanger-indie for barn: Søstre er, i beste tyding, ein anleis barnefilm. Prega av den ofte slentrande og alltid sjarmerande DYI-haldninga den såkalla Stavanger-bølga representerer, blir spenningsdramaet om søstrene Billy og Vega også eit etterlengta originalverk for barn som både byr på minneverdige cinematiske opplevingar og undefundig karakter- og relasjons-dramatikk. Markante filmmiljø består ofte av ein handfull individ, og i tilfellet Stavanger-bølga er trioen Gary Cranner, Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen heilt sentrale. Det er gledeleg å sjå at sistnemde inntar manus og regi-rolla med største sjølvfølgje, og at skaparglede og formidlingstrong er så stor at det er umogleg å ikkje bli del av heiagjengen.
Konsulent:
Ståle Stein Berg