Norsk filminstitutt

Dette filmprosjektet tematiserer hvilke utfordringer moderne urbefolkning kan ha i storsamfunnet, gjennom møtet mellom to interessante kvinneskikkelser. Møtet foregår i realtime, og filmen er planlagt som «one take». Stay forteller om to «first nation» -kvinner hvis veier krysses tilfeldig i Vancouver en dag. Den ene er en velutdannet politisk lobbyist med vellykket kjæreste og flott leilighet - den andre en lutfattig og mishandlet høygravid tenåring. Det viser etter hvert at de begge har trøblete familiebakgrunn relatert til sosiale problemer i Canadas urbefolkning.

Regissører og manusforfattere 

Elle Maija Tailfeathers har markert seg med kortfilmer på verdens viktigste filmfestival for urfolkskultur, ImagiNATIVE, og blant annet Toronto filmfestival og Seattle International Film Festival, hvor hun vant Grand Jury Prize for dokumentaren Bihtto.

Kathleen Hepburn har skrevet manus til flere kortfilmer, og spillefilmen Never steady, Never still (2017). Hun har vunnet priser både som beste manusforfatter og beste regissør i hjemlandet.

Om prosjektet

Produsent
Lori Lozinski, Taylor Hagen, norsk samprodusent Alan R. Milligan
Produksjonsselskap
Violator Films, Vancouver, norsk samproduskjonsselskap Film Farms AS
Regissør
Elle Maija Tailfeathers, Kathleen Hepburn
Manusforfatter
Elle Maija Tailfeathers, Kathleen Hepburn

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
27.10.2017
Tilskudd gitt:
986.200 kroner
Totalbudsjett:
9.232.221 kroner
Budsjett norsk andel:
1.972.423 kroner