Norsk filminstitutt

Alenemoren Elin opplever sitt verste mareritt når hennes sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?

Regissør og manusforfatter

Erika Calmeyer ble uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2014, og hennes eksamensfilm Lea har fått mye oppmerksomhet, og deltok under Next Nordic Generation programmet under filmfestivalen i Haugesund og Nordic Film days i Lubeck. Den vant også kritikerprisen ved Les Infants Terribles i Belgia. Calmeyer vant sammen med manusforfatter Johan Fasting i 2014 med Storm den prestisjefylte pitchekonkurransen under Nordic Talents i København. I 2017 regisserte hun kortfilmen Weight of Spring, som har deltatt i blant annet Nordiske Filmdager Lübeck, Nordisk Panorama Film Festival ( Malmö) og Odense International Film Festival. I 2018 regisserte Erika 4 episoder av tv-serien Twin (premiere på NRK i år). Nå skriver og regisserer hun tv-serien Nudes, som skal vises på NRK/NRKP3 i 2019. Calmeyer er også med i NFIs og Talnet Norges utviklingsprogram UP.

Manusforfatter Johan Fasting er utdannet ved manuslinja på Den Norske Filmskolen i Lillehammer. Han ble uteksaminert i 2014 og har siden jobbet som forfatter på en rekke spillefilmer og tv-serier. Senest har han jobbet som serieskaper og hovedforfatter på den prisbelønnede tv-serien Heimebane som ble sendt på NRK i 2018. Serien ble sett av svært mange, og sesong 2 kommer på NRK i februar 2019.

Om prosjektet

Produsent
Finn Gjerdrum
Produksjonsselskap
Paradox Rettigheter AS
Regissør
Erika Calmeyer
Manusforfatter
Johan Fasting

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
13.01.2016
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Konsulent:
Silje Riis Næss
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
17.10.2016
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Konsulent:
Silje Riise Næss
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.02.2019
Tilskudd gitt:
6.800.000 kroner
Totalbudsjett:
21.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
To av de største filmtalentene i sin generasjon forenes nå for å lage Storm, en usedvanlig sterk filmpitch som i 2014 vant den høythengende Nordic Talents-prisen. Regissør Erika Calmeyer vant flere priser også for sine musikkvideoer og eksamensfilmen LEA før hun gikk i gang med de kommende NRK-dramaseriene TWIN og Nudes (sistnevnte som en av to skapere), mens manusforfatter Johan Fasting nærmest egenhendig har løftet norsk drama ytterligere som skaper av den epokegjørende Heimebane. Deres imponerende TV-erfaring til tross – noen fortellinger gjør seg aller best i kinoen og spillefilmformatet. Historien om Storm, hennes mor og hennes brors død er følelsesmessig rystende og gripende velfortalt – det oppstår et sug i magen når man innser hvilke avgrunner denne skadeskutte familien står overfor. Jeg deler den dedikerte produsenten Finn Gjerdrum / Paradox og deres distribusjonspartner SF sin sterke tro på at publikum vil finne sin vei når dette kvalitetsdramaet treffer lerretet.
Konsulent:
Silje Riise Næss
Ordning:
Produksjon 2
Fase:
Produksjon
Dato:
22.06.2020
Tilskudd gitt:
3.540.189 kroner