Ted Gärdestad ble musikalsk superstjerne som femtenåring i 1972. Da var han allerede i svensktoppen i juniortennis sammen med vennen Bjørn Borg. Men etter noen år som tenåringsidol og samarbeid med bl.a. Abba forsvinner Ted fra rampelyset, og blir etter hvert diagnostisert med schizofreni. Sentralt i filmen står også den eldre broren Kenneth Gärdestad, som var tekstforfatter på alle hans låter og som ble Teds største støtte i livet inntil det siste. 

Om regissør og manusforfatter

Regissør Hannes Holm har en rekke filmer bak seg, deriblant Adam & Eva (1997), Klassefesten (2002) og Himlen är oskyldigt blå (2011). I fjor sto han bak den formidable filmsuksessen En mann ved navn Ove, som er Sveriges Oscarkandidat. Han har også regissert flere av de populære Sune-filmene, som Sune på bilsemester og Sune i Grekland. 

Manusforfatter Peter Birro var opphavsmann til SVT-serien Hammarkullen, oppkalt etter Gøteborgforstaden han selv er vokst opp i, som vant Prix Italia i 1997. Han fulgte opp med Det nya landet, Sveriges mest prisbelønte film i år 2000. Birro står blant annet bak manus til den kritikerroste biografiske filmen Monica Z, og den Jens Lien-regisserte miniserien Viva Hate (Prix Europa 2015). Birro har i tillegg til tv-serier og filmer også skrevet dramatikk og romaner. 

Om prosjektet

Produsent
Lena Rehnberg, Cecilia Forsberg Becker
Produksjonsselskap
StellaNova Film AB
Samprodusent
Synnøve Hørsdal, Åshild Ramborg
Co-produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Hannes Holm
Manusforfatter
Peter Birro
Premieredato
08.03.2017
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
25.10.2016
Tilskudd gitt:
2.500.000 kroner
Budsjett norsk andel:
5.194.172 kroner
Konsulent:
Silje Riise Næss