The Sunlit Night er en adaptasjon av romanen med samme navn fra 2015. Filmmanuset er skrevet av bokas forfattar; Rebecca Dinerstein, som har hentet inspirasjon til historien fra sitt eget år i Lofoten. Den handler om den unge, håpefulle kunststudenten Frances, som nærmest flykter til Norge og Lofoten etter et brudd med kjæresten og en ikke helt ideell familiesituasjon hjemme i New York. Langt der oppe i nord skal hun fungere som assistent for en kunstner som heller ikke er lett å bli klok på. Her dukker også en annen ung amerikaner opp, Yasha, som vil innvilge farens siste ønske; å bli begravd "på toppen av verden". Frances og Yasha finner etter hvert tonen og hverandre.

Regissør og manusforfatter

 Regissør David Wnendt debuterte med den prisvinnene filmen Combat Girls, som i 2012 vant German Film Award for Best Feature, Best Screenplay og Best Actress. Hans andre spillefilm Wetlands fikk verdenspremiere i hovedkonkurransen i Sundance 2014. Hans siste film Look who's back, basert på Timur Vermes bestselgende roman om Hitlers tilbakekomst, solgte over 2,3 millioner billetter i Tyskland, og ble distribuert worldwide av Netflix.

Manusforfatter Rebecca Dinerstein er utdannet ved NYU og Yale i kreativ skriving. Hun har etter endt bachelor undervist ved begge universitetene. Hun har også arbeidet ved flere forlagshus i New York. Hun har skrevet flere essays og dikt, samt novellen The Sunlit Night. Hun debuterer som manusforfatter på film.

Norsk samproduksjonsselskap er Ape&Bjørn. De har tidligere produsert MEer eller mindre mann, TV-seriene Kampen og Match for NRK, samt flere co-produksjoner. I år har de premiere på filmene I Remember you og Vann over ild. De er også i produksjon med nye filmer av Martin Lund og Jannecke Systad Jacobsen, samt en TV-serie av Liv Karin Dahlstrøm og Thorkild Schrumpf.

Om prosjektet

Produsent
Fabian Gasmia, Michael B. Clark, Gabrielle Nadig, Alex Turtletaub, Jenny Slate
Produksjonsselskap
Detailfilm, Hamburg
Samprodusent
Ruben Thorkildsen, Isak Eymundsson
Co-produksjonsselskap
Ape&Bjørn AS
Regissør
David Wnendt
Manusforfatter
Rebecca Dinerstein
Premieredato
18.01.2019

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
15.03.2018
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Totalbudsjett:
28.563.810 kroner
Budsjett norsk andel:
13.890.500 kroner