Den arbeidsnarkomane kvantefysikeren Thomas tror han er i ferd med å knekke universets kode, men han klarer ikke å løse mysteriene i sitt eget liv – selv når menneskene han elsker høyest; sønnen, eksen og moren, alle prøver å dra ham tilbake til den hjemlige sfære. Thomas i 10 dimensjoner er en dramakomedie om livets grunnleggende bestanddeler.  

Regissør og manusforfatter 

Jakob Rørvik (bildet) har en master i filmregi fra National Film & Television School i London. Hans kortfilmer er vist ved festivaler som Cannes, Cinéfondation og South By Southwest. Som reklameregissør ble han nominert til Young Director Award i Cannes Lions 2013. Hans Nye veier-novellefilm Ingenting tar noensinne slutt har vunnet jury-utmerkelser i Grimstad, Aspen og Seattle, og Vimeo kåret den til en av årets beste kortfilmer i 2017. Som første nordmann ble han nylig valgt ut til Sundance Screenwriters Lab. Rørvik er nå i ferd med å ferdigstille piloten til dramaserien Dates in Real Life, som også har vært en del av NFIs Nye veier, samt sin ellevte kortfilm; Apokalypse Nord.

Om prosjektet

Produsent
Åshild Ramborg, Synnøve Hørsdal
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Jakob Rørvik
Manusforfatter
Jakob Rørvik

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
560.000 kroner
Totalbudsjett:
700.000 kroner
Konsulentvurdering:
Karrieremessig har Jakob Rørvik passert gjennom de trange nåløyene til henholdsvis renommerte National Film & Television School i London og Sundance Screenwriters' Lab, hvor han i år deltok som eneste nordmann med dette prosjektet. Helt fra novellefilmen Scratch (2008) har han slått meg som, rett og slett, audiovisuelt og fortellermessig begavet; nå vitner til sammen elleve kortfilmer om en tankefull, presis, innfallsrik, humoristisk og samtidig dypt alvorlig filmskaper som er mer enn moden for det lange formatet. Thomas i 10 dimensjoner tar mål av seg til å knytte strengteori og livsvalg sammen i en fortelling om en muligens medioker doktorgradsstipendiat som etterstreber akademisk briljans mens tilkortkommenheten på hjemmebane tiltar. Hva kvantefysisk teori kan bidra med av innsikter til norsk samtidsfilm så vel som våre hverdagsliv, skal Rørvik bore i ved hjelp av en stabel populærvitenskapelige bøker, og ikke minst professor Are Raklev ved UiO. Jeg ser med fryd og forventning fram til resultatet.
Konsulent:
Silje Riise Næss