Tre nøtter til Askepott er en norsk nyfortolkning av den tsjekkiske juleklassikeren.

Det finnes få eventyrfilmer med kvinnelig og aktiv hovedrolle, og det bør vi gjøre noe med.  Vår Askepott er ingen Rapunsel som sitter i et tårn og venter på sin prins, hun er drivende, frekk i replikken og tar selv tak i situasjonene. En prinsesse for et nytt årtusen.

#ikkealleprinsesserventerpååblireddet!

Om regissør og manusforfatter

Cecilie Mosli er skuespiller og regissør av blant annet den Emm-yvinnende serien Mammon. Hun har også regissert episoder av den amerikanske suksessen Grey’s Anatomy for ABC Studios, Kielergata, Frikjent og en rekke teaterstykker. Som skuespiller har hun vunnet både Heddaprisen og Amandaprisen. Mosli jobber nå med dramaserien Hand Made og en svensk serie med arbeidstittel 2020.

Manusforfatter Kamilla Krogsveen er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo. I 2011 debuterte hun som manusforfatter med Jørgen + Anne = Sant. I 2012 skrev hun manus til Reisen til Julestjernen, og i 2013 skrev hun Kyss meg for faen i helvete i samarbeid med regissør Stian Kristiansen.

Manusforfatter Karsten Fullu er en høyt skatted filmforfatter. Han har bl.a. skrevet manus til de tre siste Flåklypa-filmene, i tillegg til Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant, Elias og Storegaps hemmelighet og Battle.

Om prosjektet

Produsent
Frederick P. N. Howard, Kifrik Martin
Produksjonsselskap
Storm Films AS
Regissør
Cecilie Mosli
Manusforfatter
Kamilla Krogsveen, Karsten Fullu
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.02.2019
Tilskudd gitt:
7.000.000 kroner
Totalbudsjett:
38.000.000 kroner
Konsulent:
Panel