Norsk filminstitutt

Verdens Verste Menneske avslutter Oslo-trilogien, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011), og er skrevet av Trier sammen med hans faste manuspartner Eskil Vogt. Filmen er en dramakomedie som følger Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie. Verdens verste menneske er en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den. Med denne filmen får Renate Reinsve sin første hovedrolle, og Trier gjenforenes med skuespiller Anders Danielsen Lie. De to etablerte et nært samarbeid på Triers to første filmer som ga dem begge internasjonal anerkjennelse.

Om regissør og manusforfatter

Joachim Trier og Eskil Vogt har jobbet sammen i en årrekke, og har oppnådd stor suksess med sine filmer. Samarbeidet startet med Reprise, Joachim Triers regidebut, og fortsatte med Oslo 31. august. Begge filmene har deltatt og vunnet priser på en rekke prestisjefestivaler, blant annet Toronto og Sundance. Oslo, 31. august hadde verdenspremiere i Un Certain Regard i Cannes, ble nominert til Nordisk Råds Filmpris 2011 og ble nominert til den franske filmprisen César for beste utenlandske film. Verdens verste menneske er avslutningen av en trilogi sammen med disse to filmene.

Trier har også regissert Louder Than Bombs, som konkurrerte i hovedprogrammet i Cannes 2015 og ble solgt til hele verden, og prisvinnende Thelma (2017), begge med manus av Eskil Vogt. Trier var i fjor juryleder for Kritikeruken i Cannes. Han er utdannet ved engelske National Film & Television School i Beaconsfield, samt The European Film College i Danmark.

Eskil Vogt er manusforfatter og regissør. Hans regidebut Blind har vunnet over 20 internasjonale priser (inkludert i Sundance og Berlin), og har oppnådd kinodistribusjon i like mange land. Vogt har også et tett skrivesamarbeid med regissør Joachim Trier.  Han har studert filmregi ved La Fémis i Paris, og jobber nå med sin neste spillefilm, De uskyldige, som også har fått tilskudd fra NFI.

 

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm
Produksjonsselskap
Oslo Pictures AS
Regissør
Joachim Trier
Skuespillere
Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie
Manusforfatter
Joachim Trier og Eskil Vogt

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
16.08.2018
Tilskudd gitt:
375.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
21.03.2019
Tilskudd gitt:
925.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
20.06.2019
Tilskudd gitt:
9.075.000 kroner
Totalbudsjett:
47.700.000 kroner
Konsulentvurdering:
Joachim Trier og Eskil Vogt i tospann står for nokre av nyare norsk films store kunstnariske høgdepunkt. Derfor knyter det seg naturleg nok forventningar til kva som kjem frå den kanten neste gong. Gleda er ikkje mindre over å bekrefte at også denne gong er det ei usedvanleg virtuos og rik forteljing vi får servert, cinematisk så vel som dramatisk. Verkemiddelpaletten blir grundig utnytta slik at stort og smått, tungt og lett, mørkt og lyst blir orkestrert på ein måte som ikkje berre skapar eit genuint, interessant og komplekst karakterportrett, men som i tillegg vil bli ståande som eit slåande vitnesbyrd om vår samtid og livskjensle. Det er litt å sjå fram til, det.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Produksjon 2
Fase:
Produksjon
Dato:
05.06.2020
Tilskudd gitt:
6.011.144 kroner