Norsk filminstitutt

Midt i en vanskelig og utfordrende tid dør plutselig familiens overhode som nettopp hadde giftet seg med en yngre kvinne. Egenrådig ønsker hun likevel et foto av familien og kontakter et fotoatelier. Fotografen er ikke informert om at de har med en død person,- noe som skaper utfordrende situasjoner og tragikomiske scener. Familien beskrives både i fellesskapets samvær og i de enkeltes enerom. Det er kontrastene mellom ytre og indre omstendigheter som skaper uro og konflikter i familien.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Stein-Roger Bull jobbet i en årrekke i NRK, både med regi og produksjon, og har ledet både underholdningsavdelingen og kulturavdelingen, og vært sjef for NRK2. Han var leder av Nordisk Film/TV i 12 år og startet NordicStories i 2010, og har regissert og produsert en rekke filmer og TV-programmer

Han har også tidligere jobbet med Jo Strømgren, og dette er tredje film i en trilogi som de har produsert sammen. I alle tre er det en av våre verdenskjente musikere som deltar. Vilde Frang spiller både fiolin og medvirker som skuespiller i ”Accident”. Koreografen Jo Strømgren har skrevet manus og deltar også som danser. Han er en av Norges mest kjente koreografer, og har laget en rekke danseforestillinger og - filmer.

Produsent Zuzana Svobodova har jobbet som produsent og produksjonsleder i NordicStories siden 2011, og har produsert en rekke filmer – blant dem konsertfilmen Met Stars Live in Concert, kortfilmene Closed, og tv-serien Smartere enn en 5.klassing.

Kontaktperson
Stein-Roger Bull

 

Om prosjektet

Produsent
Zuzana Svobodova
Produksjonsselskap
NordicStories AS
Regissør
Stein-Roger Bull
Manusforfatter
Jo Strømgren

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
750.000 kroner
Totalbudsjett:
2.355.000 kroner
Konsulentvurdering:
Accident er en dramatisk basert dansefilm: Et stort gruppebilde skal tas av en familie. Hovedpersonen selv, Patriarken, sitter død i en rullestol, pent dresset opp for anledningen. Jo Strømgren er en Norges mest kjente koreografer og Stein-Roger Bull, er en av landets mest erfarne film- og TV-regissører.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen