Norsk filminstitutt

En ung østeuropeisk kvinne har kommet til Norge. Lurt inn i menneskehandelens nett. Hjemme har hun tre søsken og en syk bestefar som venter på henne.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Irasj Asanti er en prisbelønnet filmregissør. Han ble utdannet som skuespiller ved Nordic Black Theatre School i Oslo, og jobber for tiden som regissør, forfatter og skuespiller. Han har spilt i en rekke norske filmer. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer  som har blitt vist på festivaler og TV over hele verden.  I 2015 regisserte han spillefilmen Høvdinger som i 2017 ble nominert til Kanonprisen og vist på kino. Hans siste kortfilm, Knus Meg vant Blikks publikumspris under Oslo / Fusion International Film Festival 2019. Knus Meg er også med i den kulturelle skolesekken 2021.

2020 laget han kortfilmen Sand, som fikk tilskudd fra NFI og har premiere 2021. Han har mange baller i luften, og jobber også nå med en action/thriller spillefilm med utviklingsstøtte fra NFI.

Med som produsent er den svært erfarne Janne Hjeltnes, som har produsert en rekke kortfilmer, dokumentarer og tv-serier, nå sist suksessen Rådebank.

Med på manus har han i denne filmen Lasse Johannessen, som han også tidligere har arbeidet med. Johannessen er utdannet ved manuslinjen ved Filmskolen på Lillehammer.

Kontaktperson:
Irasj Asanti

Om prosjektet

Produsent
Irasj Asanti, Janne Hjeltnes
Produksjonsselskap
Asanti U.F
Regissør
Irasj Asanti
Manusforfatter
Irasj Asanti, Lasse Johannessen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Ei ung jente fra Moldova har kommet til Norge; her tvinges hun til å selge seg. Manusforfatter og regissør Irasj Asanti har akkurat avsluttet kortfilmen "Sand"; et stort prosjekt, så å si i sin helhet støttet av NFI. Asanti ønsker nå å åpne et nytt kortfilmvindu, da for å videreutvikle sin fortellerstemme.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen