Norsk filminstitutt

Dramathrilleren Ammo følger Bjørns reise inn i norsk våpenindustri, en industri som står midt i en revolusjon: kunstig intelligens. Bjørn blir raskt en stjerne i selskapet og får ansvaret for en stor avtale med Frankrike. Bjørn oppdager da at teknologien han selger er ulovlig, og at han er ansatt for å få skylden hvis dette skulle bli oppdaget. Når menneskeliv går tapt som følge av teknologien må han kjempe en livsfarlig kamp mot mektige aktører for å renvaske seg sel. Hvem kan han nå stole på?

Om serieskapere, regissør og produsent

Denne serien springer ut av et kreativt samarbeid mellom produsent Ole Marius Araldsen og skuespiller Nicolai Cleve Broch som serieskapere. De to skapte også serien Mellom oss for TV2 sammen, med tilskudd fra NFI.

Nicolai Cleve Broch er kjent som skuespiller fra en lang rekke norske filmer og dramaseserier, blant annet Frikjent, Kielergata, Harajuku, Disco, Den største forbrytelsen og Beforeigners 1 og 2, og har tatt med seg sin skuespillerbakgrunn inn i idearbeidet. Han var også medregissør på spillefilmen Uno, og har regissert flere reklamefilmer.

Ole Marius Araldsen står blant annet bak serien Melk (Viaplay), der han hadde både manus, og var produsent, og var også eksekutiv produsent på Kielergata for TV 2. Han var kreativ produsent Det Tredje Øyet (TV 2), Maniac (TV 2), som nylig ble lansert som remake på Netflix 2014. Han har tidligere jobbet med Cleve Broch.

På manussiden har Araldsen med seg et sterkt skriveteam bestående av Stephan Ulander og Øyvind Holtmon.

Regissør Eirik Svensson vakte oppmerksomhet med eksamensfilmen Fredag da han gikk ut fra Den norske filmskolen i 2010. Han har laget flere kortfilmer, og spillefilmdebuterte med En som deg i 2013, som blant annet ble tatt ut til BFI London Festival og ble nominert til Filmkritikerprisen. Hans andre spillefilm Natt til 17. ble blant annet nominert til tre Amanda, og er vist på flere festivaler internasjonalt. Han har også tidligere jobbet med Cleve Broch i Harajuku, hans tredje spillefilm, som fikk hele ni Amanda-nominasjoner, og i fjorårets Den største forbrytelsen. Svensson har også vært konseptuerende regissør for NRK-serien Unge Lovende, og episoderegissør for Heimebane (NRK) og Seizure (Viaplay).

Aanagram med Anne Kolbjørnsen har produsert flere norske serier, som Melk, Kielergata, Mellom oss og den kommende Ida tar ansvar. Kolbjørnsen var en av grunnleggerne av selskapet, som ble stiftet i 2017, og hun har tidligere produsert Maniac, Lilyhammer og Det tredje øyet.

Om prosjektet

Sjanger
Dramathriller
Produsent
Anne Kolbjørsen
Produksjonsselskap
Anagram Norge AS
Regissør
Eirik Svensson
Manusforfatter
Serieskapere: Nicolai Cleve Broch og Ole Marius Araldsen. Manus: Stephan Ulander, Øyvind Holtmon og Ole Marius Araldsen
Distribusjonsplattform
TV2

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.11.2021
Tilskudd gitt:
2.220.000 kroner
Totalbudsjett:
40.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Ammo er en historie om problemstillingene som kan oppstå i skjæringspunktet mellom moral og fortjeneste, og setter Norge som fredselskende nasjon under lupen. Hvordan kan det ha seg at et land som er så stolt over sin rolle som fredsmekler i konfliktfylte områder samtidig også er en betydelig våpenprodusent, og således sterkt medvirkende til konsekvensene av krigføring? Ammo har som ambisjon å være en «mannen i gata»- fortelling, ikke en historie fra statsministerens kontor eller andre maktelite korridorer. Det er en drivende spennende og intens fortelling, hvor de moralske dilemmaene vår hovedperson settes i, er gjenkjennelige for et betydelig publikum. Sjangermessig leker Ammo innenfor både thriller, action og drama, og med Eirik Svenssons stødige regihånd har jeg stor tillitt til at det mellommenneskelige aspektet også blir godt ivaretatt. På den måten vil Ammo både bli en spenningsserie, samtidig som den kan oppleves som et sterkt karakterdrama. Med erfarne og grundige skapere ved roret, mener jeg serien har stort potensial, både innholdsmessig og formmessig, til å nå et bredt publikum nasjonalt så vel som internasjonalt.
Konsulent:
Cecilie Aspenes