Norsk filminstitutt

Askelabben og de ræva hjelperne er en eventyrlig og original historie om båtbyggervalpen Espen Askelabb som har fått poten stygt skadet i en peis-ulykke og derfor blir sett på som både lat og udugelig. Et fartsfylt animasjonseventyr for hele familien med verdens største underdog i hovedrollen.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Lisa Marie Gamlem har lang erfaring som regissør og manusforfatter, og har tidligere laget storfilmen Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Ramas sammen med produsenten. Hun har også blant annet skrevet og regissert NRK-serien Rot, og har hatt episoderegi på serien Hvaler og Lilyhammer og regissert Mormor og de åtte ungene. Hun er utdannet ved regilinja ved Den norske filmskolen i Lillehammer. Hennes kortfilm Kjøttsår (2011) ble nominert til Gullpalmen for beste kortfilm i Cannes.

Manusforfatter Karsten Fullu er en av landets ledende dramatikere innen, tv, radio og film, og har jobbet mye med animasjons- og barnefilm. Han skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant og de tre Flåklypa-filmene. Fullu har også skrevet manus til den kommende filmen om Folk og røvere i Kardemommeby.

Storm Films er et svært erfarent produksjonsselskap, og har laget en lang rekke sterke filmer, blant annet Slipp Jimmy Fri, Kaptein Sabeltann, Julekongen, Battle og Dragevokterens Jul. Storm Films ble etablert allerede i 1996, og er en del av norske Storm Group.  Selskapet overtok i 2020 det velrennomerte indieselskapet Ape & Bjørn. De har flere store prosjekter på gang, blant annet Stiklestad - Sagaen om Olav den hellige, komedien Full Dekning og den norske versjonen av Tre nøtter til Askepott, der Artisten Astrid S. spiller hovedrollen. Filmen kommer i 2022.
 

Om prosjektet

Sjanger
Familie-/animasjonsfilm
Produsent
Frederick Howard, Veronica Wai Yan Natvig
Produksjonsselskap
Storm Films AS
Regissør
Lisa Marie Gamlem
Manusforfatter
Karsten Fullu
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
10.06.2021
Tilskudd gitt:
5.000.000 kroner
Totalbudsjett:
35.535.210 kroner
Konsulentvurdering:
Konsulent:
Panel