Norsk filminstitutt

Attila er en kortfilm om det å vokse opp med mye frykt og innestengte følelser. Bakteppet i denne filmen er en far frosset fast i bunnløs sorg, og sønnen er forlatt til seg selv. I denne fastlåste situasjonen prøver han å navigere i en uforståelig maskulin verden.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissører er Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen, som også jobbet sammen på kortfilmen Hurra for deg, også den produsert av Tallfilm. Lillegraven har jobbet med reklamefilm, og laget kortfilmene Bølle og Du kom så nært innpå meg. Eriksen har regissert en rekke kortfilmer og musikkvideoer. Han har vunnet priser for sine manus til kortfilmene Min bror, Mikael, og Spray.

Produksjonsselskapet Tallfilm ble etablert i 2019 av Nils-Petter Devold Midtun og Siw Angell-Olsen. Begge har lang fartstid i bransjen og jobbet blant annet for NRK, Zacapa, Medieoperatørene og Hacienda. Tallfilm har produsert to kortfilmer: Nowhere (regi: Alexsander Gudmestad) og Hurra for deg (regi: Mads Eriksen). Tallfilm er samprodusent til dokumentarprosjektet Drapene i elefantgresset (regi: Ola Flyum). Angell-Olsen har også sammen med GOfilm produsert den prisvinnende kortfilmen Hvalagapet.

Kontaktperson: Siw Angell-Olsen
E-post: siw@tallfilm.no

Om prosjektet

Produsent
Siw Angell-Olsen
Produksjonsselskap
Tallfilm AS
Regissør
Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen
Manusforfatter
Mads Eriksen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Totalbudsjett:
700.000 kroner
Konsulentvurdering:
En ung gutt (10) har mye aggresjon i seg. Moren er død og faren har dukket helt under for sorgen. Når gutten møter en aggressiv hund, lærer han å ta tak i sinnet sitt. Regissør Fredrik Lillegraven har blant annet gjort kortfilmen Bølle og et par reklamefilmer. Han har studert film på California State University.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen