Norsk filminstitutt

I Baghdad on fire følger vi Noor og vennene hennes i kamp for et mer demokratisk Irak. Noors liv endres dramatisk mens hun deltar i den største ungdomsbevegelsen i Iraks historie.

Om regissør

Karrar Al-Azzawi gikk på videregående skole i Bagdad og har etter at han kom til Norge tatt produsentkurs på Vestnorsk filmsenter, gått på videregående skole i Ulsteinvik og begynt på bachelor på TV-skolen på Høgskolen i Innlandet. Al-Azzawi har siden han kom til Norge erfaring som filmfotograf, fotograf, klipper og regissør på mindre prosjekter.

Om produksjonsselskapet

Integral Film AS ble startet i 2004 av Nefise Özkal Lorentzen og Jørgen Lorentzen. Integral film har et sterkt fokus på menneskerettigheter, likestilling og mangfold. Siden oppstarten har selskapet produsert ca 20 filmer, og har hele tiden jobbet med kreative regissører, kunnskapsrike klippere, nyskapende fotografer og unge filmskapere. Arbeidet for mangfold i filmbransjen og i det kreative arbeidet har stått sentralt.

 

Om prosjektet

Produsent
Jørgen Lorentzen og Nefise Özkal Lorentzen
Produksjonsselskap
Integral Film og litteratur AS
Regissør
Karrar Al-Azzawi
Manusforfatter
Karrar Al-Azzawi

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
21.09.2021
Tilskudd gitt:
850.000 kroner
Totalbudsjett:
2.014.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er en viktig og veldig sterk fortelling om en ung kvinnes kamp for frihet. Noor er 21 år og har forlatt et voldelig ekteskap etter fire år. Hun har tatt en beslutning om å bli med i demokratibevegelsen i Irak. For første gang står hun side ved side med unge menn og kjemper for den samme friheten som dem. Men hennes liv endres dramatisk når hun ser hva denne friheten betyr. Det er en fortelling hvor verdien ligger i å få være med når det skjer, gjennom Noors perspektiv. Hva må man gjøre for å drømme om en fremtid i frihet? Hvordan ser hverdagen ut når man ikke betyr noe for landet sitt? Hvordan kan man bli likebehandlet selv om man er kvinne?
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning