Norsk filminstitutt

Barn av stjerner» er en roadmovie gjennom Lofoten. I den fysiske verden møter vi mektige fjell og åpent hav. Her utforskes vårt solsystem og menneskets plass i universet. I forestillingene våre er vi med på en reise ut i verdensrommet, en eventyrlig utflukt sammen med astrofysiker Jean Surdej og en gjeng femtenåringer.

Barn av stjerner er en film i skjæringspunktet mellom fiksjon og dokumentar.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør og manusforfatter Jørn Nyseth Ranum har tidligere gjort flere filmer i Villa Lofoten as. En av dem, Til lands og til vanns, er en ungdomsfilm med og for unge som fikk stort publikum på NRK. Ramm er mest kjent for filmen Nord for sola, som han gjorde sammen med Inge Wegge, og Mot Nord. Jørn arbeider som fotograf og regissør innenfor reklame, kortfilm og dokumentarfilm.

Med-regissør Aaslaug Vaa driver produksjonsselskapet Villa Lofoten AS. Hun er utdannet agronom og kunsthistoriker, utgir bøker og har regissert og produsert flere filmer som Kvar song ei soge med kinopremiere i 2016. Den fikk en Amandanominasjon for beste dokumentarfilm. Vaa har arbeidet i Nordland siden 1986. Villa Lofoten as er en kulturnæringsbedrift som driver kunst- og kulturproduksjon og økoturisme. https://www.villalofoten.com 

Kontaktperson: Aslaug Vaa

E-post: aaslaugvaa@hotmail.com

Om prosjektet

Produsent
Aaslaug Vaa
Produksjonsselskap
Villa Lofoten as
Regissør
Aaslaug Vaa og Jørn Nyseth Ranum
Manusforfatter
Jørn Nyseth Ranum

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
1.091.000 kroner
Konsulentvurdering:
Barn av stjerner er en himmelvendt «roadmovie» fra Lofoten. Mellom hav, fjell og himmel skal solsystemet og menneskets plass i universet utforskes. Det er en eventyrlig og vakker utflukt med astrofysiker Jean Surdej og en gruppe femtenåringer. Aaslaug Vaa står bak en rekke produksjoner, og er i denne hybriden produsent og regissør.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen