Norsk filminstitutt

Fiske, overtro og kåtskap, er det som står i senter når Storm er ute på sin første skreifiske. Han fikk mønstre på båten til den gamle sjøulken, Skjalg. Etter lang tid uten fangst, begynner uenigheter å komme fram når de har forskjellige prioriteringer ombord. Storm bryter regler Skjalg har satt og det viser seg at det kanskje er mer enn bare historier Skjalg snakker om.

Regissør og produsent

Regissør og produsent

Regissør og manusforfatter Tobias Bye er utdannet ved Noroff i Oslo o har laget flere kortfilmer tidligere. Blant annet studentfilmen Jakten som ble vist på flere filmfestivaler; blant annet TIFF i Tromsø og Interfilm.

Produsent på filmen er Inge Wegge og Yngvar Christensen fra Lofoten Film Collective. De har tidligere produsert filmen Breaking Surface sammen, og har bakgrunn fra forskjellige tidligere selskaper basert i Lofoten.

 

Om prosjektet

Produsent
Inge Wegge, Yngvar Christensen
Produksjonsselskap
Lofoten Film Collective AS
Regissør
Tobias Bye
Manusforfatter
Tobias Bye

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
04.06.2021
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
425.000 kroner
Totalbudsjett:
1.350.000 kroner
Konsulentvurdering:
Prosjektets solide manus har skapt stor begeistring hos flere lesere, derav bred støtte: En hardbarka fisker har med seg en skårunge i båten. Handlingen er lagt til like før krigen, 1939. Gamlingen er overtroisk, men unggutten gir faen i det å utfordre havets mystiske herskere. Problemene oppstår når en av "Havets yndige kvinner" dukker opp. Jeg har sett et prøveopptak som absolutt borger for kvalitet. Dette kan bli en fin og underholdende film fra de norske fiskerienes uglamorøse glansdager.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen