Norsk filminstitutt

Den svenske modellen er en unik dokumentarfilm med blikk bak kulissene til de svenske beslutningstakerne under kampen mot Covid-19 pandemien. Politikere og helseeksperter i Sverige fikk massivt press når de la fram en handlingsstrategi som avvek fra de strenge tiltakene som flertallet av andre land rundt om i verden hadde satt i verk. Regissøren Viktor Nordenskiöld har unik tilgang til statsepidemiolog Anders Tegnell, samt helseminister Lena Hallengren og utenriksminister Ann Linde.

Foto: Freetownfilms/Viktor Nordenskiöld

Om regissør og produsent

Regissør og manusforfatter er svenske Viktor Nordenskiöld, en prisvinnende dokumentarregissør. Kortfilmen hans ‘Out of this World’ hadde premiere på Berlinale, mens hans første langfilm, dokumentaren ‘The Feminister’, hadde premiere under CPH:DOX i 2019. Nordenskiöld har bakgrunn som utenriksreporter i SVT. Produsenten Dylan Williams har produsert mange viktige dokumentarfilmer, bl.a. ‘The Borneo Case’, ‘Last Breath’ og ‘The heart is drum’.

Sant & Usant har siden 2005 laget en lang rekke av norske dokumentarer og internasjonale samproduksjoner. Selskapet har hevdet seg internasjonalt og har høstet priser fra de store internasjonale festivalene som HotDocs, IDFA og Sheffield. Filmen ‘Gunda’, regissert av Victor Kossakovsky, hadde verdenspremiere på Berlinale, stod på Oscar-shortlist og var Norges kandidat til Nordisk råds filmspris i 2021. Selskapet står også bak den første norske Netflix originaldokumentaren ‘Sisters on track’ og dokumentaren ‘Alt det jeg er’, begge regissert av Tone Grøttjord-Glenne.
 

Om prosjektet

Produsent
Dylan Willliams, Tone Grøttjord-Glenne
Produksjonsselskap
Freetown Films AB
Co-produksjonsselskap
Sant & Usant AS
Regissør
Victor Nordenskiöld
Manusforfatter
Victor Nordenskiöld
Distribusjonsplattform
TV

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
3.674.304 kroner
Budsjett norsk andel:
590.000 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv