Norsk filminstitutt

 

 

På tvers av mulig og umulig tid viser filmen ulike aspekter av kjærlighet og brudd mellom far og datter. 

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissøren Lilja Ingolfsdottir er utdannet fra The London International Film School. Hun har laget en rekke gode og prisvinnende kortfilmer, blant annet Hong Kong, Neglect (2010) som var en del av NFIs Nye veier, Det vi frykter (2020). Show me your original face before your mother and father were born fikk tilskudd fra NFI i 2018.

Hennes siste film, Som en Flamingo, er en historie om selvisolasjon under koronakrisen, og ble utvalgt til Nordisk panorama 2020. Ingolfsdottir produserer de fleste av sine filmer selv, gjennom Ingofilm. Her har hun både regi, manus og produksjon.

Kontaktperson: Lilja Ingolfsdottir 

E-post: liljaingolfsdottir@hotmail.com

Om prosjektet

Produsent
Lilja Ingolfsdottir
Produksjonsselskap
Ingofilm Lilja Maria Ingolfsdottir
Regissør
Lilja Ingolfsdottir
Manusforfatter
Lilja Ingolfsdottir

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Totalbudsjett:
660.000 kroner
Konsulentvurdering:
Datter og far møtes på elegante Grand Hotel, siden faren åpenbart er på Oslo-besøk. Men de to klarer ikke å kommunisere med hverandre. Filmen er skutt, så tilskuddsmidlene skal gå til etterarbeid. Det er blitt et godt og rørende møte, hvor formen akrobatiseres på en uhyre sofistikert måte. Manusforfatter og regissør Lilja Ingolfsdottir er en av norsk kortfilms mest kjente og sobre stemmer, og underviser nå fast på Filmskolen.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen