Norsk filminstitutt

Tre menn er på vei over havet i en synkende luftballong, og basert på håndsopprekning ender de med å ta en dårlig avgjørelse for å redde livet til to av dem.

Om regissør og produsent

Regissør og animatør Øyvind Tangseth har jobbet med animasjon på en lang rekke prosjekter, både kortfilmer, spillefilmer og tv-serier, blant annet Slipp Jimmy fri, Redningsskøyten Elias, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. I 2013 startet Øyvind Tangseth og Trine Vallevik Håbjørg opp produksjonsselskapet Råsalt AS hvor de fortrinnsvis arbeider med animert kortfilm og oppdragsfilm.
Produksjonsselskapet Råsalt AS og Trine Vallevik Håbjørg har tidligere laget filmene Når jeg hører fuglene synge (animasjon) og 100 år med korpsmusikk. Håbjørg er også utdannet animatør fra Volda.
 

Om prosjektet

Sjanger
Animasjonsfilm
Produsent
Trine Vallevik Håbjørg
Produksjonsselskap
Råsalt AS
Regissør
Øyvind Tangseth
Manusforfatter
Øyvind Tangseth

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Totalbudsjett:
1.431.990 kroner
Konsulentvurdering:
Øyvind Tangseth sammen med produsent Trine Vallevik Håbjørg tar i animasjonsprosjektet Dødvekt for seg en kjent symbolikk; hvem er det plass til i luftballongen, eller rettere sagt: hvem er det ikke plass til i luftballongen? Der er lagt mye forarbeid i dette prosjektet (animatic etc), og jeg opplever den satiriske humoren som ligger til bunn i manuskriptet som vel tilrettelagt. Fremdriftsplan og budsjett er gjennomarbeidet, og jeg har tro på at den visuelle stilen i denne filmen vil treffe et publikum på festivaler.
Konsulent:
Anne B. Sørensen