Norsk filminstitutt

I en nær framtid har Norge valgt å bryte med verdenssamfunnet. Selvforsynt med alt landet trenger bak en enorm mur, lever de heldige innbyggerne et trygt og godt liv. Men når en dødelig sykdom bryter ut, finner nordmennene seg snart fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.

Om manusforfattere og regissører

Manusforfattere er Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake.
Linn-Jeanethe Kyed er serieskaper på Rådebank 1 og 2, som har gjort stor suksess på NRK. Hun har tidligere skrevet manuset til blant annet kinosuksessen Børning 1 og 2, Den Bedste Mand og kortfilmen Tuba Atlantic, som var nominert til Oscar i 2012. Hun hadde også manus på dokumentarfilmene Magnus (om Magnus Carlsen), Markus & Martinius og Born 2 Drive, og har også vært forfatter på Heimebane sesong 1.

John Kåre Raake har skrevet manus til blant annet spillefilmene Gåten Ragnarok, Bølgen og Skjelvet. Han har også skrevet manus på de to filmene om Snekker Andersen og julenissen. Sammen med Kyed har han også skapt den kommende serien R.I.P. Henry, som har fått produksjonstilskudd fra NFI.

Regissører er Cecilie Mosli og Mikkel Brænne Sandemose. Mosli er opprinnelig skuespiller, men har hatt stor suksess som regissør for flere store dramaserier, bl.a Mammon, Frikjent, Heimebane og Kielergata, og har også regissert to episoder av Grey’s Anatomy. Hun er nå i produksjon med spillefilmen Tre nøtter til Askepott.
Sandemose har bakgrunn fra reklame og musikkvideoer, og har regissert flere spillefilmer og serier. Spillefilmdebuten var Fritt Vilt 3, der etter fulgte Ragnarok og de to filmene om Askeladden, begge publikumssuksesser. Han er også en av regissørene på Lykkeland sesong 2, som nå er i produksjon.

Om produsent

Maipo er et av Norges mest erfarne produksjonsselskaper, og står bak en rekke store spillefilmer og serier, som Askeladden-filmene, Sonja, Harajuku, Flukten over grensen, Dianas Bryllup. Maipo er nå i produksjon med sesong to av NRK-serien Lykkeland.
Produsent Synnøve Hørsdal er daglig leder og produsent i Maipo, og var med på å grunnlegge selskapet i 200. Hun står bak en rekke store norske filmer og serier.
Ales Ree har bakgrunn fra NRK, og har vært produsent i Maipo fra 2014, blant annet for Lykkeland.
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Ales Ree, Synnøve Hørsdal
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Cecilie Mosli, Mikkel Brænne Sandemose
Manusforfatter
John Kåre Raake, Linn-Jeanethe Kyed
Distribusjonsplattform
NENT/Viaplay

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Dato:
08.04.2021
Tilskudd gitt:
5.000.000 kroner
Totalbudsjett:
95.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Festning Norge er prosjektet med noen av de beste talentene innen norsk tv-drama. Her er der tenkt kvalitet i alle ledd. Serieskaperne og manusforfatterne John Kåre Raake og Linn-Jeanethe Kyed har lagt ambisjonsnivået for fortellingen meget høyt; her er mange karakterer, verdener og omstendigheter, manus gir derfor grunnlag for en drivende god serie. Sammen med Maipo, Mikkel Sandemose og Cecilie Mosli kommer Festning Norge trekke og rekke langt.
Konsulent:
Anne B. Sørensen