Norsk filminstitutt

Året er 1999, byen er Oslo og vi befinner oss i hjertet av norsk gjengkriminalitet sin gullalder. Bæbs er en outsider på innsiden av gjengmiljøet som tror han er beskyttet fra konsekvenser, siden han ikke er noen gangster. Men i dette miljøet skal det ikke mer en dårlig avgjørelse til før konsekvensen banker på døren.

Om serieskapere, regissør og produsent

Serieskaperne Yosef Woldemariam og Mikael Samuelsen har tidligere jobbet sammen på NRK-suksess-serien Kongen av Gulset, og denne gang både skriver de manus og regisserer serien sammen. Yosef Woldemariam har siden nittitallet utgjort den ene halvdelen av rapduoen Madcon, og er også kjent som dommer i The Voice.

Mikael Samuelsen har tidligere regissert flere humor- og sketsjeproduksjoner for NRK og Rubicon m.fl., og gikk inn i Spark med NRK-serien Svart humor. 

Spark AS drives av Nils Stokke og har tidligere erfaring som NRK-sjef. Nils startet Spark i 2013, og har produsert blant annet Svart humor, Kongen av Gulset sesong 1 og 2, Kasko mfl. Produsent Jenny Vuong har fartstid fra NRK og jobbet med flere humorserier, nå sist Kasko for TV2.

Om prosjektet

Sjanger
Gangsterkomedie
Produsent
Jenny Vuong
Produksjonsselskap
Spark AS
Regissør
Mikael Samuelsen, Yosef Woldemariam
Manusforfatter
og serieskapere Yosef Woldemariam og Mikael Samuelsen
Distribusjonsplattform
NRK

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.11.2021
Tilskudd gitt:
3.650.000 kroner
Totalbudsjett:
33.479.553 kroner
Konsulentvurdering:
Flus er en forfriskende, energisk og ektefølt TV-serie som både er hysterisk morsom samtidig som den har noe på hjertet. Serien handler om hvordan det er å vokse opp som minoritet i Norge, finne tilhørighet, sin egen identitet, og belyser utfordringene man står ovenfor når man når havner i kriminelle miljøer. Serien sier også noe om hvordan mennesker bli kategorisert, og at dersom du i tidlig barne- eller ungdomsår blir stemplet som vanskelig eller versting, så har du lite å tape på å leve opp til nettopp det ryktet. Flus sitt gode budskap er pakket inn i en seervennlig og fresh gangster-komedie historie, og skiller seg ut i TV-serie landskapet ved at det både er formsterkt samtidig som den har et varmt, bankende hjerte for mennesketypene den portretterer. Teamet bak serien har masse entusiasme, positivitet og fortellerkraft, og jeg har tro på at Flus vil bli en både viktig og underholdende TV-fortelling med potensiale til å bli en snakkis-serie.
Konsulent:
Cecilie Aspenes