Norsk filminstitutt

En tenåringsjente sniker seg ut av soveromsvinduet for å drikke seg full, og må bruke alle sine krefter for å komme seg helskinnet hjem igjen.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør og manusforfatter Rune Denstad Langlo har blant annet regissert spillefilmene Welcome to Norway, Jag etter Vind og den prisbelønte Nord. Han står også bak dokumentarer som 99% Ærlig, og TV2-serien/ dokumentarfilmen Alt for Norge. Han regisserte også flere episoder av TV2-serien Frikjent. Med Nord mottok han blant annet FIPRESCI prisen for Best Film i Panoramaprogrammet under Berlin International Film Festival, samt prisen for Best New Narrative Filmmaker under Tribeca Film Festival i New York. I tillegg til regirollen har han også god erfaring som film- og TV-produsent. 


Produksjonsselskapet Spætt Film AS holder til i Trondheim, og har produsert (og samprodusert) en lang rekke filmer de siste årene, både kortfilm og dokumentarer. Flere av dem har vunnet priser og har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser, som Polyfonatura (2019), Togrøvere (2019) og  Blue Code of Silence (2020). Spætt Film produserte også kortfilmen Foul i 2014 med samme regissør. Den er på mange måter en prequel til Foill, og ble vist på Tribeca Film Festival og ble nominert til Amanda. 

Om prosjektet

Sjanger
Komedie
Produsent
Håvard Wettland Gossé
Produksjonsselskap
Spætt Film AS
Regissør
Rune Denstad Langlo
Manusforfatter
Rune Denstad Langlo

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
175.000 kroner
Totalbudsjett:
705.000 kroner
Konsulentvurdering:
Foill er en kort kortfilm som kan bli «perfekt»: Ei tenåringsjente sniker seg ut for å drikke seg full. Hun flipper totalt ut og gjør Trondheim by night til et farefullt sted. Filmen er en ren visuell reise, og skal gjøres innen en krevende og artikulert scenografi. Rune Denstad Langlo, som har manus og regi, har gjort spillefilm og tv-serier før.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen