Norsk filminstitutt

Livet blir brått snudd på hodet når en desillusjonert mor etter innfallsmetoden bestemmer at hele familien skal flytte fra en trygg norsk småby til metropolen Nairobi. De tre tenåringsdøtrene er motvillige, men tar snart for seg av friheten millionbyen tilbyr. Så vender mors mørke sky tilbake.

Oscarvinner Torill Koves Fremmed land er en klok og fornøyelig studie av familiedynamikk, minner og identitet. Og om hvordan det er å vokse opp uten kart.

Om regissør og produsent

Manusforfatter, regissør og animatør Torill Kove har en Bachelor of Arts og Master of Urban Planning fra Montreal. Hun utdannet seg til animatør ved Concordia Universitetet i Montreal. Kove har illustrert flere bøker, samt laget bøker av filmene sine. Hennes første film, "Min bestemor strøk kongens skjorter", ble nominert til Oscar for beste animerte kortfilm i 2000, og Koves store internasjonale gjennombrudd som regissør kom da hun vant Oscar for den animerte kortfilmen Den danske dikteren i 2007. Med kortfilmen Moulton og meg ble Kove nominert til Oscar for tredje gang i 2015. Hun har i tillegg hatt regi på animasjonsfilmen Hokus Pokus Albert Åberg (2013), og har mottatt en rekke priser i inn- og utland. Hennes forrige kortfilm, Tråder (2017), ble vist på filmfestivalene i Toronto og Berlin. Kove har selv bodd tre år i Kenya som ungdom. Hun bor nå i Canada.

Produsentene Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen er erfarne produsenter i Mikrofilm, og står bak en rekke animasjonsfilmer, herunder "Den danske dikteren", "Moulton og meg" og "Tråder".
 

Om prosjektet

Sjanger
Animasjonsfilm
Produsent
Lise Fearnley, Tonje Skar Reiersen
Produksjonsselskap
Mikrofilm AS
Regissør
Torill Kove
Manusforfatter
Torill Kove

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
13.03.2020
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
1.700.000 kroner
Totalbudsjett:
65.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Fremmed land er selvbiografisk og handler om familiens reise til Nairobi da Kove var barn. Moren ønsket å "realisere seg selv", men barna følte seg sviktet. En form for avstand kom siden over familien. Filmen handler om tiden like før flyttingen, under og perioden etter at de kom hjem igjen til Norge. Det er en ærlig historie, og dypest sett kretser den rundt morens rastløshet og hvordan det fikk konsekvenser for dem alle.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen