Norsk filminstitutt

FROM.BEYOND er en visjon om menneskeheten etter oppdagelsen av liv i det ytre rom. En fragmentert verdensanskuelse konstruert av myldrende innblikk som sakte men sikkert former en tydelig refleksjon om menneskehetens plass i universet. Hva er det første steget i møte med det ukjente. Hva er det siste?

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør og manusforfatter Fredrik S. Hana har laget en rekke filmer, blant annet kortfilmene «Angst, Piss & drid», «Sister Hell» og «Autumn Harvest». Hans første helaftens dokumentarfilm, «Kodenavn: Nagasaki», vant nettopp Grand Jury Prize for beste dokumentar på årets Slamdance Film Festival. 

Jamie Turville er medforfatter på prosjektet.

Produksjonsselskapet Perdurabo har base i Bergen, og har blant annet produsert kortfilmene Gråtekone (opptak satt på pause grunnet covid-19), FROM.BEYOND og Dystopia. 
Cathrine Wespestad er daglig leder og produsent.

Om prosjektet

Sjanger
Science fiction
Produsent
Cathrine Wespestad
Produksjonsselskap
Perdurabo Productions AS
Regissør
Fredrik S. Hana
Manusforfatter
Fredrik S. Hana og Jamie Turville

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
783.000 kroner
Konsulentvurdering:
FROM.BEYOND er en eksperimentell science fiction-kortfilm, hvor tematikken er "dem og oss"; er det noen der ute og hvem er de så? Filmen er laget underveis, da med støtte fra Vestnorsk, Filmkraft, Fond for Lyd og Bilde og Hinterland AS. Midlene fra NFI skal dekke inn de siste opptakene og deler av postproduksjon. Fredrik S. Hana har regissert flere filmer av eksperimentell natur.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen