Norsk filminstitutt

Naboer begynner ufrivillig å avlytte hverandre. Deres sosiale fellesskap blir utfordret i det radioene deres tar inn signaler fra ulike rom hos hverandre.

Om regissør og produsent

Pål Jackman er tenkt som regissør, og han er både musiker, manusforfatter og regissør, og har regissert en rekke kortfilmer, spillefilmer og dramaserier, blant annet spillefilmene Detektor og Jernanger (der han også skrev manus), seriene Mammon 2, Monster, Lykkeland og Livstid som kommer på NRK. Han har også laget filmmusikk, blant annet til Detektor og Jernanger. Jackman skal regissere den kommende dramaserien R.I.P. Henry, som har fått produksjonstilskudd fra NFI.
Manus til denne historien er signert Knut Andreas Knutsen, som også er med som produsent og komponist/musiker for filmen. Han har tidligere laget novellefilmen Garden II, som ble vist på flere festivaler, og har produsert og skrevet manus til flere kortfilmer/musikkvideoer. Han jobber også som musikkprodusent og arkitekt.

Filmen skal produseres av selskapet Syntax To AS, som også produserte Knutsens Garden II. Selskapet ble etablert av Knutsen selv i 2019. Med seg har han bergensprodusentene Elisabeth Kleppe og Elin Sander, begge erfarne produsenter med mange dokumentarfilmer bak seg. 
 

Om prosjektet

Produsent
Knut Andreas Knutsen, Elisabeth Kleppe, Elin Sander
Produksjonsselskap
Syntax To AS
Regissør
Pål Jackman
Manusforfatter
Knut Andreas Knutsen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
1.250.000 kroner
Konsulentvurdering:
Garden 3 – Pionerver er på alle måter et interessant prosjekt med en veldig god idé i bunn. Med en annerledes tilgang har dette prosjektet stort potensial til å bidra med nyskapelse.
Konsulent:
Anne B. Sørensen